Írd be, mit keresel:

Müzliből krémes puding egyszerűen, csokisan, mentesen

A müzlit egy svájci orvosnak, bizonyos Maximilian Oscar Bircher-Bennernek köszönhetjük (1867–1939), és eredeti formájában nagyon egészséges, elképesztően krémes és finom – és nagyjából semmi köze a mai dobozos müzlikhez. A táplálkozási szakember és szanatóriumi doktor receptre írta fel a finom és krémes, egészséges reggelit, a zabkása ősét.

Cookta - 2017.08.31.
Müzliből krémes puding egyszerűen, csokisan, mentesen

Eredetileg zabpehely, reszelt alma és némi víz vagy (gyümölcs)tea keveréke a Bircher-müzli, ami akkor tökéletes, ha egy éjszakán át ázik és puhul a zabpehely gyümölccsel és a folyadékkal. Ez az alap vitathatatlanul egészséges, roppant egyszerű és finom, de hogy ne legyen unalmas, lehet variálni is. Olajos magvakkal, fűszerekkel, esetleg más gyümölcsökkel, aszalványokkal, de akár kis kakaóporral is fel lehet turbózni.

Ez a csokis változat hihetetlenül finom, krémes, selymes – ha Bircher úr ismerte volna a chiamagot és a turmixgépet, biztosan ő is csak így készítette volna. 🙂 A klasszik alapanyagok kicsit módosulnak és bővülnek, de a végeredmény mesés és nagyon is egészséges, túllép a reggeli müzlin: isteni mindenmentes desszertnek is bőven kínálható.

Bircher-müzli csokis pudingnak

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 4 evőkanál zabpehely
  • 2 teáskanál chiamag
  • 1 marék mandula
  • 2 érett körte
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál tahini (szezámkrém)
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 4 datolya
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés: A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, húsát négybe vágjuk, majd felkozkázva turmixgépbe tesszük az összes alapanyaggal – a datolyát természetesen előzetesen kimagozzuk. Simára, krémesre mixeljük, majd legalább 2 órára, de inkább egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

A chiamagtól pudingos, rezgős lesz, a tahinitől istenien krémes, hozzáadott cukrot nem tartamaz, mégis csokis és mennyei finom. Gyümölcsökkel, magokkal, reszelt csokival megszórva tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.