Írd be, mit keresel:

Fagyiszendvics – álomdesszert házi csokis keksszel

Valószínűleg abban mindenki egyetért, hogy mindig jó, ha van otthon a fagyasztóban egy kis fagyi - legyen az házi, a sarki cukiból, vagy akár bolti. Villámgyors desszert prezentálható vele - akár mutatós szendvicsnek.

Cookta - 2023.09.17.
Fagyiszendvics – álomdesszert házi csokis keksszel

A fagyi persze magában is tökéletes, de az sem árt, ha ötletesen tálaljuk. A ropogós, házi kekszbe töltött gombócnyi nyalakodnivaló, az úgynevezett fagyiszendvics az egyik legegyszerűbb és legmutatósabb tálalás, valószínűleg az összes gyerek – és gyermeklelkű vagy édességbolond felnőtt – álma.

Egy jóféle, roppanós, nagyon csokis keksz gyakorlatilag bármilyen fagylalttal vagy jégkrémmel harmonizál, előre is elkészíthető, hosszan eltartható, fémdobozba téve roppanós marad, és bármikor előkaphatjuk, ha kényeztetni szeretnénk szeretteinket vagy vendégeinket.

Fagyiszendvics házi csokis keksszel

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 15 dkg lágy vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • fagylalt ízlés szerint

Elkészítés: A lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport összekeverjük. A lágy vajat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és elektromos habverővel 4-5 perc alatt jó habosra kikeverjük. A lisztes keveréket is hozzáadjuk, és addig keverjük, míg a massza összeáll. Ekkor beledolgozzuk a finomra vágott 10 dkg étcsokoládét is.

Fagyis kanállal a masszából félgömböket szaggatunk, és sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól kicsit távolabb kupacokat rakunk belőlük – sülés közben kicsit elterülnek majd.

170 fokos sütőbe toljuk, és kb 10 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt kettesével megtöltjük a kekszeket 1-1 kisebb gombóc fagyival.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.