Imádom a csirkemájat, letagadhatatlanul ez az egyik kedvenc alapanyagom. Gyors és nagyon jól variálható – ez a recept is bizonyítja.

Nemrég új ötlet után kutattam, így találtam erre a kívül ropogós, belül fantasztikusan krémes receptre. Végtelenül egyszerű és brutálisan finom, csak ajánlani tudom. Belül szép rózsaszín, szinte krémes, kívül roppan a bunda – mennyei, és sülés közben nem köpköd, nem robban a máj.

Ja, és gyerektársaságnak is ideális fogás, nálunk a felét elcsipegették, mire ebédeltünk volna...

Forrás:
Hajós Ágnes

Szezámos-bundás csirkemáj

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg csirkemáj
  • 10 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál szezámmag
  • 2 dl kefir
  • só, bors
  • bő olaj a sütéshez
  • 1 teáskanál sütőpor

 
Elkészítés: A májat falatnyi darabokra vágjuk, villával alaposan megszurkáljuk, hogy ne „robbanjon”. Megsózzuk, borsozzuk (igen, a csirkemájat lehet!).

A lisztet egy tálban összekeverjük a szezámmaggal és a sütőporral, a kefirt egy másik tálba öntjük.

A májakat először a lisztbe, majd a kefirbe, végül ismét a lisztbe forgatjuk. Közben az olajat közepesen forróra melegítjük, mintha rántott szeletet szeretnénk sütni.

Kis adagokban pár perc alatt megsütjük a falatkákat, papírtörlőre szedjük.

Ízlés szerinti körettel, salátával vagy köret nélkül, mártogatóssal tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes