Írd be, mit keresel:

Édes kényeztetés – karamellszósz 3 perc alatt

A selymes tejszínes karamellszósz rengeteg módon felvidíthatja a mindennapjainkat, már egy kanálka is ünnepivé varázsol egy kávét, gyümölcssalátát, szelet brownie-t, isteni fagyihoz, pufi palacsintához. Aki eddig félt a karamelltől, ezzel a trükkös megoldással érdemes elkészítenie!

Cookta - 2023.09.29.
Édes kényeztetés – karamellszósz 3 perc alatt

A karamell nem nagy kihívás, a serpenyőben felolvasztott és kicsit megpirított cukor mégis sokakban félelmet és ellenállást kelt: megég, a vajjal és a tejszínnel nem puhul vissza, macerás az edényt kimosni, mehet a szivacs a kukába… Pedig a selymes karamellszószt mindenki szereti, isteni egy kanálka csak magában is, de rengeteg desszert, kicsit megfáradt süti, egyszerűen sütőben sült gyümölcsökre, fagyira locsolva… Mascarponéval és egy kis tejszínhabbal összekeverve maga a mennyország.

Ezzel az egyszerű és elronthatatlan recepttel a legegyszerűbb elkészíteni a krémes tejkaramellt, egy kicsi só még izgalmasabbá teszi, hetekig eláll a hűtőben, ha túl kemény lenne, picit fel kell csak melegíteni. És ha elfogy, 3 perc újra elkészíteni. 🙂

Karamellszósz

Hozzávalók:

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg barna cukor
  • 1/2 dl tejszín
  • csipet só

Elkészítés: Az olvasztott vajat, a cukrot, a tejszínt és egy csipet sót alaposan összekeverünk egy mikrózható tálkában, majd frissentartó fóliával lefedjük, és a mikróba tesszük, 800 watton 2 percig hőkezeljük.

Óvatosan – konyharuhával – kivesszük, megszabadítjuk a fóliától – vigyázat, nagyon forró –, és kanállal átkeverjük, amíg selymes, krémes lesz.

Azonnal használhatjuk, palacsintára, brownie-ra, fagyira, de üvegbe töltve, kihűtve, hűtőben tárolva bármikor előkapható, 2 hétig eláll.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.