Írd be, mit keresel:

Tükörtojás tökéletesen – avokádóban sütve

A tojás mindig jó választás egy gyors, kiadós és egyszerű fogáshoz, legyen az reggeli, ebéd vagy vacsora, de valljuk be: azért könnyen rá lehet unni, legalábbis a klasszikus tükörtojásos, rántottás, omlettes változatokra. Most egy isteni finom, nagyon tartalmas és laktató, egészséges variációt mutatunk.

Cookta - 2023.10.13.
Tükörtojás tökéletesen – avokádóban sütve

Egyik kedvencünk az avokádó, amit leggyakrabban nyersen fogyasztunk, szendvicskrémnek, smoothie-ba téve vagy akár csokikrémnek, pedig megsütve is nagyon finom, a hűvösebb, őszi-téli napokon pedig kimondottan jólesik egy melengető fogással indítani vagy zárni a napot. A félbevágott, magjától megszabadított avokádó formája pedig szinte csábít, hogy megtöltsük – például tojással.

Gyorsan összedobható, a sütéshez pedig elég annyi idő, amíg a tojás ízlésünk szerint lágyabbra vagy keményebbre sül, mert ugye van, aki folyós belsővel, más pedig jól átsülve kedveli. Az alaprecept természetesen variálható, megszórhatjuk felcsíkozott sonkával, kerülhet rá reszelt sajt vagy akár morzsolt feta is, ízlés szerint zöldfűszerekkel is meghinthetjük, vagy ha vacsorára készítjük, akkor akár egy kis újhagymával is megbolondíthatjuk.

Arra figyeljünk, hogy az avokádó aljába egy kis talpat vágjunk, így nem tud elbillenni a tepsiben, és a tojás sem folyik ki, illetve ha nem elég nagy a mag helye, akkor túlcsordul a tojás. Ha úgy látjuk, hogy érdemes a kis fészket megnagyobbítani, akkor egy kanállal vájjuk ki a húst – mehet egy smoothie-ba, vagy akár egy pirítósra kenve a sült avokádó mellé is elfalatozhatjuk.

Tükörtojás avokádóban sütve

Hozzávalók:

  • 2 avokádó
  • 4 tojás
  • 4 evőkanálnyi reszelt sajt
  • só, bors

Elkészítés: Az avokádókat félbevágjuk, a magjukat kivesszük, ha nem elég nagy a mag helye, akkor kiskanállal kicsit kivájjuk, a felesleges húst egy smoothie-ba belemixelhetjük. Az avokádócsónakok alján egy kis darabot levágunk, hogy biztos talpon álljanak.

A tojásokat beleütjük a mélyedésekbe, majd az egészet megsózzuk.

200 fokos sütőbe toljuk, 10 percig sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal, és még 5 percig sütjük.

Borsot őrölünk a tetejére, és tálalhatjuk is pirítóssal vagy friss zöldségekkel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.