Írd be, mit keresel:

Mogyoróvajas keksz a legegyszerűbben – 3 hozzávalóval

A mogyoróvaj – ami nem azonos a Nutellával – sokak kedvence, és nemcsak kenyérre kenve, hanem omlós, roppanós kekszbe téve is tökéletes. Akik szeretik az ízét, azoknak jó hírünk van: itt a legegyszerűbb recept, ami 3 alapanyaggal készül, gyorsan, és isteni finom!

Cookta - 2023.10.31.
Mogyoróvajas keksz a legegyszerűbben – 3 hozzávalóval

Mogyoróvaj, cukor és tojás, ennyi kell csak hozzá, gyors keverés és formázás után már süthető is, nem kell hozzá liszt, így gluténmentes étrendbe is beilleszthető. Roppanós, omlós, illatos, hosszan eltartható, de, ugye, olyan egyszerű, hogy bármikor újra elkészíthető.

Az alaprecept ízlés szerint egy kis vaníliakivonattal, csokicsipsszel is gazdagítható, keverhetünk bele mazsolát, darabolt földimogyorót, hogy még roppanósabb legyen, a tésztamasszát egy kis cukrozatlan kakaóporral is megbolondíthatjuk. Csodás a mogyoróvaj – rostjai a lisztet, zsírtartalma a vajat pótolja. És házilag is elkészíthető – például ezzel a recepttel >>

Mogyoróvajas keksz a legegyszerűbben

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg mogyoróvaj
  • 1 nagy tojás

Elkészítés: Az alapanyagokat keverőtálba tesszük, és alaposan összedolgozzuk, amíg homogén masszát kapunk. Pingponglabdányi adagokat szakítunk belőle, gombóccá formázzuk, kicsit lelapítjuk, sütőpapírral fedett tepsibe rakosgatjuk, majd egy villa hátával egymásra merőlegesen kétszer megnyomkodjuk.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 15 perc alatt megsütjük, a sütőből kivéve hűlni hagyjuk, hogy kicsit még szilárduljon, és jó roppanós legyen.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.