Írd be, mit keresel:

Cukkinis-fetás spenótkrémleves, az alakbarát melengető

Nagyon szeretjük a spenótot minden formában, főzeléknek, vajon párolva köretnek, sós piték töltelékeként, a zsenge leveleket salátának, de levesnek eddig nem készült. Nagy hiba volt, mert nagyon kiadós, alakbarát és finom!

Cookta - 2023.11.06.
Cukkinis-fetás spenótkrémleves, az alakbarát melengető

Csupa zöldség, nagyon zöld, krémes és különleges ez a melengető leves, a benne lévő sok rost miatt laktató még húsmentesen is. A spenót mellett cukkini, póré és egy kis krumpli adja a tartalmat, és a spenóthoz oly gyakran használt szerecsendió és tejszín helyett most egy kis menta és feta került bele. Elsőre meglepőnek tűnhet, de nagyon harmonikus, frissé teszi a levest, a sós sajt pedig selymessé és telt ízűvé varázsolja.

Aki szeretné gazdagabbá tenni, dúsíthatja felkockázott főtt tojással, húsimádók süthetnek a tetejére bacont vagy kolbászcsipszet, de morzsolható bele még akár extra feta sajt is tálaláskor.

Cukkinis-fetás spenótkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 szál póréhagyma
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1 közepes cukkini
  • 2 nagy marék friss spenót
  • 2 zöldségleveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg feta sajt
  • 5-6 levél menta
  • kevés olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A pórét, a krumplit és a cukkinit megtisztítjuk, felaprítjuk. 2-3 evőkanál olívaolajon megpároljuk, hozzányomjuk a fokhagymákat, átkeverjük, felöntjük 1,2 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockákat, és forrástól számítva közepes lángon 10–12 perc alatt puhára főzzük. Ekkor hozzádobjuk az alaposan megmosott spenótot, és még 5 percig főzzük.

A tűzről levéve beletépkedjük a mentát, belemorzsoljuk a fetát, és botmixerrel selymesre turmixoljuk, borsot őrölünk hozzá, megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk – de csak a végén, mert a feta és a leveskocka is sós.

Forrón tálaljuk, ízlés szerint pirított kenyérkockát szórhatunk a levesbe.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.