Írd be, mit keresel:

Répatortás amerikai palacsinta, aminek nem lehet ellenállni

A palacsintát nem lehet megunni, ez igaz, de nem árt variálni, kicsit szélesíteni a repertoárt egy-egy izgalmas változattal, mint amilyen ez az édes sárgarépás palacsinta. Ha elsőre kicsit furcsának tűnik, képzeljétek el a répatorta és a pancake fúzióját: illatos, puha, fűszeres, mennyei!

Cookta - 2023.11.06.
Répatortás amerikai palacsinta, aminek nem lehet ellenállni

A pufi palacsinta napsárga változata nemcsak finom és egészségesebb, mint a klasszikus, köszönhetően a benne lévő zöldségnek, de nagyon egyszerűen elkészíthető egy késes robotgép segítségével, amiben először magában kell összeaprítani a répát, majd a folyékony alapanyagokkal és egy kis mazsolával tovább krémesíteni. A mazsola persze elhagyható, ha valaki nem szereti, de egyrészt édesíti is a tésztát, másrészt puhaságot is kölcsönöz neki.

A kikevert tésztát nem kell pihentetni, azonnal süthető éppen csak kikent serpenyőben, pár csepp olajnál több nem kell, mert van egy kevés a tésztában, és ettől nem tapad le.

Tálaláskor egy kis vaníliás cukorral kikevert joghurt, görög joghurt és dió passzol hozzá, de akár édes krémsajtot is kenhetünk a tetejére…

Sárgarépás amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 15 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál mazsola
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csapott teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 2 evőkanál barna cukor
  • csipet só
  • 2 evőkanál olaj + a pici a sütéshez

Valamint:

  • 2 dl görög joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • darabolt dió vagy pekándió

Elkészítés: A répát meghámozzuk, feldaraboljuk, és késes robotgépben nagyon finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a mazsolát és a vanília-kivonatot, és 2-3 percig mixeljük, amíg narancssárga és egészen krémes lesz a keverék.

Egy másik tálba kimérjük a száraz alapanyagokat, a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót és a barna cukrot, összekeverjük, majd hozzáadjuk a répás keveréket is, és egy spatulával összekeverjük.

Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, 1-2 csepp olajat elkenünk benne, és egy adag tésztát merünk rá. Addig sütjük, amíg kis buborékok jelennek meg a tetején a sütőportól, és a széle pirulni kezd, majd egy spatulával alányúlunk, megfordítjuk, és még 1-2 percig sütjük, majd tányérra csúsztatjuk. Ugyanígy járunk el a maradék tésztával.

A kisült illatos palacsintákat a vaníliás cukorral kikevert görög joghurttal meglocsolva, dióval meghintve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.