Írd be, mit keresel:

Selymes kényeztetés: vegán csoki mousse 3 alapanyaggal

Ki ne szeretné a könnyű, habos, csupa csoki desszertet, a mousse-t? Eredetileg tojással és tejszínnel készül, de létezik vegán változata is, így a csokis élmény jóval egészségesebben is elkészíthető, ráadásul gyorsan és egyszerűen.

Cookta - 2023.11.25.
Selymes kényeztetés: vegán csoki mousse 3 alapanyaggal

A franciák egyik kedvenc desszertjét, a csoki mousse-t, a mousse au chocolat-nak több egészségesebb verziója is létezik, korábban már is mutattuk az avokádós-banános, a csicseriborsós és a tofus változatokat, most pedig egy francia sztárblogger, Hervé kókuszkrémes receptjére bukkantunk, ami azonnal ki is próbáltunk. Isteni finom, kicsit kókuszos, szuper a textúrája, de mindenképpen érdemes a kókusztejszín helyett kókuszkrémet használni hozzá, hogy igazán selymes legyen, ez ráadásul alacsonyabb zsírtartalmú is, mit a tejszín.

Vegán csoki mousse

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dl kókuszkrém
  • 1 evőkanál agavészirup – vagy juharszirup, más édesítő

Elkészítés: A csokoládét felaprítjuk, és vízgőz fölött megolvasztjuk, hagyjuk hűlni.

A kókuszkrémet elektromos habverővel habbá verjük. Az agavészirupot a csokoládéba keverjük, majd a kókuszhabot több részletben a csokoládéba forgatjuk. Poharakba osztjuk, és hűtőben néhány órát hagyjuk dermedni, hogy az ideális állagot elérje.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.