Írd be, mit keresel:

Abbahagyhatatlan csirkenuggets – joghurttal pácolva, ropogós bundában

A rántott csirkemell akkor a legfinomabb, ha a hús szaftos és omlós, a bundája pedig vastag és jó ropogós. Ha bundázás előtt fűszeres görög joghurtba pácoljuk, akkor pont ilyen lesz, ráadásul panírozni is könnyebb, mert a pácra könnyen tapad és vastag lesz a bunda!

Cookta - 2023.12.06.
Abbahagyhatatlan csirkenuggets – joghurttal pácolva, ropogós bundában

A görög joghurt nem más, mint sűrű, kicsepegtetett joghurt, selymesebb és kevésbé savanykás, mint a joghurt, hiszen kicsöpögött belőle a savó egy része, annyi azonban van benne, hogy ebben pácolva nagyon finom omlós lesz a csirke, a húsrostokat fellazítja, ráadásul a húst átjárják a fűszerek. Gyakorlatilag bármilyen fűszert használhatunk hozzá, ki mit szeret, most egy kis pirospaprika és kakukkfű került bele.

A pácolás akkor hatásos, ha legalább 2 órát érleljük a húst, de még jobb, ha már előző este bekeverjük, ha ebédre szánjuk, vagy reggel, ha vacsorára. Fontos, hogy a joghurtos pácot ne töröljük le róla, a pácból kiemelve rögtön mehet a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, így jobban tapad rá a bunda, és vastagabb, ropogósabb is lesz!

Pácolt csirkefalatok ropogós bundában

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 3 dl görög joghurt
  • 2 csapott teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • só, bors

A bundázáshoz és a sütéshez:

  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A csirkemellet hosszanti irányban 1 centis szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A páchoz a görög joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a pirospaprikát és a kakukkfüvet, összekeverjük, beletesszük a csirkemelldarabokat, alaposan összeforgatjuk, majd frissen tartó fóliával lezárva hűtőbe tesszük 2 órára – vagy akár egész éjszakára.

A bundázáshoz lisztet és zsemlemorzsát teszünk egy-egy tányérba, a tojásokat felütjük egy harmadik tányérba, sózzuk, és villával jól elhabarjuk. A joghurtos pácból a csirkedarabokat kivesszük, nem kell letörölni, így szuperjól tapad rá a panír, és jó vastag, ropogós lesz, és bepanírozzuk a lisztbe, a tojásba és a zsemlemorzsába forgatva.

Egy magasabb serpenyőben bő olajat forrósítunk, és a bundás csirkefalatokat közepes lángon szép pirosra, ropogósra sütjük, majd szűrőkanállal kiemeljük, alaposan lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Azon melegében tálaljuk, friss salátával, fűszeres tejföllel, majonézes mártogatóssal – vagy ízlés szerint más körettel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.