Írd be, mit keresel:

Mini zöldséges muffin – szuper vendégváró pogácsa helyett pofonegyszerűen

A klasszikus és mindig sikert arató vendégváró a pogácsa, ebben nincs vita, de előfordulhat, hogy nincs idő gyúrni, keleszteni, hajtogatni a pogácsa tésztáját, és sokkal frappánsabb és gyorsabb megoldásra van szükségünk. Mini muffinjaink pont ilyenek – isteni finom falatkák, ráadásul a liszt és a zsiradék nagy részét is zöldégekkel helyettesítettük.

Cookta - 2017.12.26.
Mini zöldséges muffin – szuper vendégváró pogácsa helyett pofonegyszerűen

A kelt tésztával készülő pogácsa isteni finom, de ha időprésben vagyunk, jól jön egy egyszerűbb recept, ami szuper helyettesítője lehet a klasszikus pogácsának. A mini muffinformában – vagy ennek hiányában sütőpapíros tepsibe kanállal kis kupacokba halmozott – sült gombás-cukkinis falatkák ideális vendégvárók lehetnek, ráadásul a zsiradék és a liszt is kevesebb bennük, mint a pogiban, a zöldségek rost- és nedvességtartalmának köszönhetően.

Isteni finom, gyakorlatilag elronthatatlan és villámgyors, magában és mártogatóssal is kiváló vendégváró, ha nem várunk vendéget, akkor salátával könnyű vega, de nem mindennapi fogásnak is ideális.

Mini zöldséges muffinok sajttal, cukkinivel és gombával

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg cukkini
  • 2-3 ág kakukkfű
  • 5-6 levél bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés: A gombát és a cukkinit megtisztítjuk, nagyjából összevágjuk, majd késes robotgépbe tesszük a bazsalikomlevelekkel és a szárukról lehúzott kakukkfűlevélkékkel együtt, finomra aprítjuk, majd 2 evőkanál felforrósított olívaolajon egy serpenyőben pár perc alatt megpirítjuk, amíg kis levet eresztenek, majd ez elpárolog. A tűzről levéve félretesszük.

A tojást, a tejet és a maradék olívaolajat egy tálba tesszük, villával felverjük, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a párolt zöldségeket is, összekeverjük.

A masszát olívaolajjal kikent mini muffinformákba kanalazzuk – ha nincs ilyen formánk, akkor kanálnyi halmokat teszünk a masszából sütőpapírral fedett tepsire, és 200 fokos sütőbe tolva 12-15 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, langyosan és hidegen is kínálhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.