Írd be, mit keresel:

Diétás muffin liszt nélkül, túróval és zabpehellyel

Villámgyors és pofonegyszerű, alakbarát és maceramentes, lehet édes és sós ízvilágra hangolni, pótolhat péksüteményt is ez a könnyen összedobható, fehérjében gazdag sütemény. 

Cookta - 2024.01.14.
Diétás muffin liszt nélkül, túróval és zabpehellyel

Túró, tojás és zabpehely az alapja, vagyis semmilyen extra alapanyag nem kell hozzá, pillanatok alatt összeállítható a massza, ami egy pár perc pihentetés után már süthető is. Készíthetünk belőle kupacokat sütőpapíros tepsiben, így inkább pogácsára hasonlít majd, süthetjük olajjal kikent serpenyőben palacsintáknak vagy lepénykéknek, de muffinformába is tehetjük, mint az alábbi receptben.

A tésztát ízlés szerint édesíthetjük vagy sózhatjuk, az alap teljesen semleges ízű, és bármilyen ízvilágot adhatunk neki. Mi most sósan, sajtosan próbáltuk, nagyon finom, belül puha, kívül ropogós, reggelire, uzsonnára, vendégvárónak is ideális, és kimondottan egészséges, diétába is beilleszthető finomság.

Sajtos muffin túróval és zabpehellyel

Hozzávalók 12 muffinhoz:

  • 30 dkg túró
  • 3 tojás
  • 10 evőkanál zabpehely
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • só, bors

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés: A zabpelyhet késes robotgépbe teszünk, és finomra őröljük, majd hozzáadjuk a felütött tojásokat, a sütőport és a túrót, ezzel is összemixeljük. 5 percet pihentetjük, hogy a zabpehely kicsit megszívja magát.

A muffinformát papírkapszlikkal kibéleljük, és elosztjuk bennük a masszát, majd a reszelt sajtot elosztjuk a tetejükön, és 180 fokos sütőbe téve, légkeverés mellett 20-25 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, langyosan, hidegen is nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.