Írd be, mit keresel:

Fűszeres csirke sok zöldséggel, villámgyorsan, wokban

Gyömbéres, csilis, szójaszószos, csupa zöldséges fogás, ami egyetlen edényben - wokban vagy serpenyőben - készül, alakbarát, a húsfalatkák pedig finom szaftosra sülnek benne. Köret nélkül is tökéletes, de persze kiadósabbá tehető egy kis párolt rizzsel...

Cookta - 2024.01.21.
Fűszeres csirke sok zöldséggel, villámgyorsan, wokban

Nagyon szeretjük az egyedényes fogásokat, és nemcsak azért, mert nem kell utánuk sokat mosogatni – na jó, persze ez is a javukra írható -, hanem azért is, mert általában gyors és ízletes fogások, hiszen minden egyben sül-fő, az ételben marad az alapanyagok minden zamata. Az ázsiai konyhák különösen jók ebben a műfajban, egyetlen wokban csodákat képesek készíteni, mindenféle fűszeres ízvilággal.

Ha nincs nagy gyakorlatunk, akkor érdemes az alapanyagokat külön-külön pár perc alatt előpirítani, majd együtt is még egy kicsit sütni-párolni. Ennek a technikának nagy előnye, hogy rövidebb idő alatt elkészül, jobban megőrzik a zöldségek a színüket és roppanós állagukat, nem mellesleg tápértéküket és vitamintartalmukat, viszont fontos, hogy mindent gondosan előkészítsünk, nagyjából egyformán apróra vágjunk – mert nagyon gyors a főzési folyamat, közben már nincs idő ezekkel foglalkozni.

Most csirkemellel, brokkolival és egy kis gombával készült fehérjedús, alakbarát gyors fogás, amit szójaszósz, gyömbér, fokhagyma és csili tesz izgalmasan fűszeressé – gyors vacsorának is tökéletes, de hétvégi fogásként is megállja a helyét.

Gyömbéres-szójás csirke sok zöldséggel

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 50 dkg brokkoli
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 szál újhagyma
  • diónyi gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 csilipaprika
  • frissen őrölt bors
  • kevés olívaolaj

Elkészítés: Minden alapanyagot előkészítünk: a csirkét falatnyi darabokra kockázzuk, a megtisztított zöldségeket felaprítjuk, az újhagyma fehér részét vékonyan felkarikázzuk, a zöld részét félretesszük a tálaláshoz, a gyömbért és a fokhagymát lereszeljük.

Egy serpenyőt vagy wokot jól felforrósítunk, 1 evőkanál olajat öntünk bele, és a csirkemellkockákat kevergetve minden oldalukon elősütjük 3-4 perc alatt, borsot őrölünk rá, majd egy tálba kiöntjük. A serpenyőbe még 1 evőkanál olajat öntünk, hozzáadjuk a brokkolit, a fokhagymát és a gyömbért, és erős tűzön 3-4 percet pirítjuk, majd a csirkéhez öntjük. A serpenyőbe még 1 evőkanál olajat öntünk, mehet rá a gomba, ezt is pár perc alatt kevergetve elősütük, hozzáadjuk a brokkolit és a csirkét, meglocsoljuk a szójaszósszal, mehet bele a kaliforniai paprika, az újhagyma és a felszeletelt csilipaprika vagy ízlés szerint csilipehely, alaposan átforgatjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel, és fedő alatt 5 percig még forraljuk.

Azonnal tálaljuk az újhagyma finomra vágott zöldjével megszórva, rizst vagy kuszkuszt adhatunk mellé köretnek.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.