Írd be, mit keresel:

30 perces kedvencek – 8 bevált gyors és kiadós recept

Vannak napok, amikor egyszerűen nincs idő a főzőcskézésre, de ilyenkor is megérdemlünk a nap végén hazatérve egy laktató, tartalmas, de egészséges fogást, ami mellett megbeszéljük a nap történéseit. Aki a pizzarendélést vagy valamilyen fagyasztóból előkapott bolti készételt választaná, annak inkább mutatunk 8 kedvenc és jól bevált receptet, amit 30 perc alatt simán elkészíthetünk.

Cookta - 2024.01.30.
30 perces kedvencek – 8 bevált gyors és kiadós recept

A félreértés elkerülése végett: a pizza a világ egyik legjobb étele, de rendelve már többnyire félig kihűlt, a dobozban kicsit be is puhul a kiszállítás alatt… A fagyasztott készételeknél viszont az a tapasztalat, hogy drágák, és ritkán annyira étvágygerjesztőek a tányéron, mint a csomagoláson látható csábító fotó. Ezzel szemben a fagyasztott zöldségek, halak, húsok, gyümölcsök jó szolgálatot tehetnek – ezekben nincs semmilyen adalék, és megkönnyítik a konyhai munkát, ahogy egyes konzervek is, mint amilyen a bab, a kukorica vagy például a csicseriborsó.

No de vissza a gyors vacsorához… Ahhoz, hogy hirtelen 30 perc alatt varázsolni tudjunk, nem árt egy közepesen felszerelt háztartás az alapélelmiszerekkel, némi fűszerrel, egy praktikus konyhai robotgéppel, de a legfontosabb talán az ötlet, vagyis a recept, ebben próbálunk meg most segíteni kedvenceinkkel.

1. Wokban sült zöldséges csirke >>

Sovány csirkemell, sok zöldség, ami lehet friss vagy fagyasztott is, mind összesütve pár illatos fűszerrel. Az ázsiai szuperedény, a wok, gömbölyded formájának köszönhetően nagyon magas hőfokra bír felforrósodni, így villámgyorsan elkészül benne minden, még akkor is, ha az alapanyagokat egyenként sütjük, majd pár perc alatt összepároljuk.

2. Gyors bolognai szuperszaftosan >>

A tésztaételek általában toplistásak a gyors és a kedvenc kategóriában. Ha kicsit gazdagabb, fűszeres, húsos mártással készítenénk, akkor is beleférhet a 30 perces időlimitbe még a bolognai is!

3. Csibefasírt diétásan >>

A klasszikus darált hús helyett csirkemellfilé, az áztatott zsemle helyett zabpehely, a serpenyő helyett sütőben sül. Jót tesz neki, ha egy kicsit pihen a massza sütés előtt, de sürgős esetben azonnal is süthetjük. 🙂

4. Resztelt máj szaftosan >>

Az egyik leggyorsabban elkészülő húsféle a szárnyasmáj, ráadásul baráti az ára, sok vasat és B-vitamint tartalmaz. A csirke, a pulyka és a kacsa mája is percek alatt elkészül, isteni krémesre sül egy kis hagymával, sőt túlsütni nem szabad!

5. Bundás zöldségek >>

Fűszeres bunda, roppanósra sült zöldségek – és nem is kell panírozni, ha sűrű, fűszeres palacsintatésztába mártjuk a zöldségeket. Lehet karfiol, brokkoli, de akár cukkini, édesburgonya, sütőtök is az alany, akár többfélét is süthetünk egyszerre. Mártogatóssal, salátával tökéletes vega alternatíva!

6. Serpenyős gyros >>

A házi serpenyős gyros minden előkészülettel és sütéssel együtt is 10 perc alatt megvan – lehet, hogy ez elsőre hihetetlennek hangzik, pedig a húsnak elég 3-4 perc sütés jó forró serpenyőben, sőt több tilos is, mert a hús kiszárad, és a pác elkészítése sem több, mint 2-3 perc. Jót tesz, ha a hús kicsit pácolódik, de addig a többi alapanyagot, pitát, salátát előkészíthetjük…

7. Sós gofri >>

Kívül ropogós, belül omlós, és sósan is nagyon finom, egyszerűbb és gyorsabb alternatívája a lángosnak, sajttal és sonkával, tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, egy salátával tálalva senki nem tud ellenállni neki, ráadásul 5 perc az összeállítása, a sütés pedig akár történhet közösen, az asztalnál is. 🙂

8. Quesadilla >>

A mexikóiak melegszendvicse egy zseniális találmány: tortillalap sajttal és szinte bármivel megtöltve, félbehajtva, serpenyőben átsütve. Maradékmentésre és expressz vacsorára is szuper, alap és kicsit komplexebb változatban is, egy nagy adag salátával.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.