Írd be, mit keresel:

Csokipudingos rakott piskóta, a gyerekkori kedvenc

Valószínűleg mindenkiben gyerekkori emlékeket idéz a pudingos rakottas, ami a legegyszerűbb sütés nélküli desszertek egyike. Szegényebb időben háztartási keksszel vagy kétszersülttel készült, de úgy is szerettük, igazán finom azért babapiskótával és házi pudinggal.

Cookta - 2018.03.09.
Csokipudingos rakott piskóta, a gyerekkori kedvenc

Nevezhetjük retró desszertnek, de valójában kortalan és örök, bármilyen pudinggal és gyümölccsel készülhet, megunhatatlan, gyors és egyszerű, még akkor is, ha a pudingot nem porból, hanem igazi főzött krémmel készítjük.

Most csokis változatban készült, meggyszemekkel gazdagítva, a babapiskóták pedig rumos meggylében fürödtek meg, mielőtt rétegezésre kerültek ebben az isteni finomságban.

Csokipudingos rakott piskóta

Hozzávalók:

  • 25-30 db babapiskóta
  • 3 tojássárga
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 8 dkg cukor
  • 6 dl tej
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg fagyasztott meggy
  • 0,5 dl rum
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál szeletelt mandula

Elkészítés: A meggyet hagyjuk kiengedni, majd a levével együtt egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot, felforraljuk, majd leszűrjük, a levét megőrizve.

A csokipudinghoz a tojássárgákat a cukorral, a keményítővel és a kakaóporral simára keverjük, egy kevés tejet adunk hozzá, ezzel is elkeverjük, majd a maradék tejet fokozatosan keverjük hozzá, mindig elkeverve. Tűzre téve, gyenge lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, amikor már majdnem elég sűrű, belekeverjük az apróra tördelt étcsokit, és a tűzről levéve addig keverjük, míg fel nem oldódik.

A babapiskótákat a rumos meggylébe mártjuk, és egy tálba rétegezzük, megszórjuk meggyel, a csokipuding felét ráöntjük, majd megint piskóta jön, erre öntjük a maradék pudingot, megszórjuk a maradék meggyel, és hútőben hagyjuk néhány órát, amíg összeérnek az ízek.

Tálalás előtt megszórjuk szeletelt mandulával, és tálkákba kanalazva kínáljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.