Írd be, mit keresel:

3 finom recept a szép és egészséges bőrért

Ahhoz, hogy a bőrünk ragyogó, sima és egészséges legyen, belülről is tehetünk érte. Vagyis nem mindegy, mit eszünk, milyen olyan értékes tápanyagokat juttatunk a szervezetünkbe, amiért a bőrünk is hálás lesz. Finom, egészséges és egyszerű alternatívák a bőr tavaszi felfrissítéséhez!

Cookta - 2021.03.27.
3 finom recept a szép és egészséges bőrért

1. Hidratálás

A külső hidratálás mellett ehhez belülről az a legfontosabb, hogy megfelelő mennyiségű Ómega-3 zsírsav kerüljön a szervezetbe, ehhez a legjobb források az olajos magvak – tökmag, napraforgómag, mandula, dió – salátára szórva például, és persze a különféle olajosabb húsú halak és a tőkehalmáj.

Receptötlet: Egy konzerv tőkehalmájat alaposan csöpögtessünk le, majd pár csepp citromlével és kevés finomra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel villával törjük össze. Pirítósra halmozva vagy hasábokra vágott friss zöldségekkel – répával, uborkával, szárzellerrel – mártogatósnak is remek.

 

2. Ragyogjon!

Ahhoz, hogy egyenletesen feszes, sugárzó és friss legyen a bőrünk, a hajszálerek felelnek, ehhez pedig a flavonoidokban és antioxidánsokban gazdag, tonizáló, a vérkeringést jótékonyan támogató ételeket érdemes választani. Ehhez tökéletes a szőlő és a mazsola – a maggal együtt -, az áfonya, a fekete tea és a hajdina is.

Receptötlet: Serpenyőben szárazon kicsit lepirított hajdinát öntsünk fel háromszoros mennyiségű vízzel, és főzzük puhára egy kevés só hozzáadásával. Amikor puha, szűrjük le, majd kevés olívaolajjal és felcsíkozott füstölt lazaccal forgassuk össze. Ha madársalátával fogyasztjuk, igazi ajándék a bőrnek ez a finom és könnyű fogás.

3. Feszesítés, frissítés

A B-vitaminok családja elengedhetetlen a sejtek megújításához, ezeket pedig elsősorban a belsőségekben, hüvelyesekben, a banánban, az avokádóban, a diófélékben és az élesztőben találjuk nagyobb mennyiségben. Emellett nem árt, ha a C-vitamin bevitelére is odafigyelünk, amely segíti a kollagének, vagyis feszesítő fehérjék termelését. Mostanság leginkább a brokkoliban, a citrusfélében és a kiviben találjuk meg ezt az értékes vitamint.

Receptötlet: Pohárnyi főtt csicseriborsót, 1 avokádó húsát, 1 citrom levét késes robotgépben pürésítjük, hozzáadunk fél csokor finomra vágott petrezselymet, 1 teáskanál mustárt, 2 evőkanál darált diót – esetleg 3-4 finomra vágott aszalt paradicsommal vagy 1-2 apróra kockázott csemege uborkával ízesíthetjük, szendvicskrémnek vagy mártogatósnak is friss zöldségekkel nagyon finom. Részletesebb recept itt >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.