Írd be, mit keresel:

Tojáskrém tavaszra hangolva, medvehagymával

Hívják lengyel tojásnak, zsidó tojásnak, tojássalátának és tojáspástétomnak is, de a lényeg, hogy az egyik legegyszerűbb és legfinomabb kence. Rengeteg változata létezik, egy igazi "ahány ház, annyi szokás" étel - tavasszal mindenesetre érdemes medvehagymával kipróbálni!

Cookta - 2018.04.01.
Tojáskrém tavaszra hangolva, medvehagymával

Megjelent a piacokon a medvehagyma, a tavasz első igazi hírnöke, és mivel nem túl hosszú a szezonja, így jól tesszük, ha minél több fogásba megpróbáljuk belecsempészni ezt a zsenge és friss, de nagyon karakteres és egészséges zöldet, ami amellett, hogy isteni finom, nagyon jótékony gyógyhatásokkal is bír a szervezetre: vér- és májtisztító, fokozza a vérkeringést, serkenti az emésztőrendszer működését, magas C-vitamin-tartalma miatt ellenállóbbá teszi az immunrendszert.

A lengyel vagy zsidó tojás klasszikusan libazsírral készül, de nyugodtan készíthetjük vajjal is, és ha lágyabban, krémesebben szeretjük, akkor lazíthatjuk kevés tejföllel, nem fogja elrontani.

Medvehagymás tojáskrém

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 2 szál újhagyma
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • 3 evőkanál lágy vaj vagy libazsír
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors

Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük kb. 10 perc alatt, majd leszűrjük, hideg vizet engedünk rá, majd ha már csak langyos, meghámozzuk, apróra kockázzuk. Az újhagymát és a medvehagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a tojáshoz adjuk.

A mustárt, a vajat vagy libazsírt és a tejfölt összekeverjük, ezt is a tojáshoz afjuk, sózzuk, borsot őrölünk hozzá, összekeverjük. Jót tesz neki, ha egy keveset pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, de akár azonnal is fogyasztható pirtóssal vagy friss kenyérrel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.