Ha azt mondjuk, krumplisaláta, elsőként valószínűleg a legtöbben a majonézes klasszikusra gondolnak, pedig készíthetünk a burgonyából salátát sokkal alakbarátabb és frissebb, tavaszi változatban is, zöldségekkel és joghurtos öntettel - egyszerű és nagyon finom!

Ki vagyunk éhezve a tavaszra, a friss ízekre, a ropogós zsenge zöldségekre, a könnyedebb, de azért tartalmas fogásokra - ez a krumplisaláta pedig pont ilyen, üde és frissítő, és a krumpli egyáltalán nem unalmas szereplőként jelenik meg benne. Finoman csípős hónapos retek és újhagyma teszi igazán tavasziassá, zöldborsó és zöldbab is került bele, igaz, némi csalással a fagyasztóból, hogy még zöldebb és zöldségesebb legyen.

A klasszikus majonézes öntet helyett most egyszerűen könnyű joghurt került a salátába egy kis citrommal és kaporral, így simán beilleszthető diétába is, alakbarát, de tartalmas, aki pedig nem szereti a kissé megosztó kaprot, friss petrezselyemmel is készítheti, kicsit más jellegű lesz, de úgy is nagyon finom.

Tavaszi joghurtos krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 8 közepes krumpli
  • 1 jó maréknyi fagyasztott zöldborsó
  • 1 jó maréknyi fagyasztott zöldbab
  • 1 csokor hónapos retek
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor kapor
  • Az öntethez:
  • 2,5 dl joghurt
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, és sós vízben feltesszük főni, forrástól számítva 5 perc után hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldbabot, majd addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul, leszűrjük.

Közben a retket és az újhagymát vékonyan felszeleteljük, a kaprot finomra vágjuk. Az öntet alapanyagait összekeverjük.

Az összes zöldséget egy tálba öntjük, rálocsoljuk a joghurtos öntetet, és óvatosan összeforgatjuk. Langyosan tálaljuk önmagában - vagy köretként is kínálhatjuk.