Írd be, mit keresel:

Füstös krumplikrémleves pikánsan, a tökéletes maradékmentő

A húsvét utáni pár napban senki nem kívánja a maradékokat, mert a főszereplők elég karakteresek, és ízeik hamar eltelítenek. De pár nap elteltével a maradék sonka, a főzőleve és a csípős torma is egy isteni levesben nagyon kellemes levessé szelidíthető.

Cookta - 2018.04.06.
Füstös krumplikrémleves pikánsan, a tökéletes maradékmentő

A sonka főzőlevét senki nem dobja ki, a füstös, aromás lé leggyakrabban egy kiadós bableves alapja lesz, de aki kicsit könnyedebb ételt kerekítene belőle, érdemes kipróbálnia a tormás krumplikrémlevest. Pofonegyszerű, selymes, krémes, nem nehéz, de laktató, és a karakteres ízek annyira finoman összesimulnak benne, hogy abbahagyhatatlanul finom.

A sonka és a sonka főzőleve mellett az ecetes torma a leves lényege, amit méltatlanul ritkán fogyasztunk, pedig egészséges és nagyon finom, egy kis tejföllel vagy majonézzel kikeverve mártogatósnak, húsok mellé szósznak is remek, joghurttal kombinálva pedig egy lazacos salátának is fantasztikusan finom öntete lehet. Jövünk még tormás receptekkel! 🙂

Füstös krumplikrémleves pikánsan

Hozzávalók:

  • 4 szál újhagyma
  • 4 közepes krumpli
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 liter sonka főzőlé
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál csemege reszelt torma
  • frissen őrölt bors
  • kevés bacon vagy maradék sonka
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés: A krumplit és a fehérrépát meghámozzuk, felkockázzuk, az újhagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, a fehér és a zöld részt különvesszük.

A vajat egy lábasban felolvasztjuk, az apróra vágott sonkát vagy bacont megpirítjuk rajta, majd kivesszük a pörcöket, és a zsíradékra rádobjuk az újhagyma fehér részét, a krumplit és a fehérrépát, és időnként megkeverve kicsit pirítjuk, majd felöntjük a sonka füstös főzőlevével, és félig lefedve kb. 15 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

A tűzről levéve hozzáadjuk a tormát és a tejszínt, botmixerrel krémesre mixeljük, majd a tűzre visszatéve borsot őrölünk hozzá, és egyet forralunk rajta.

A levest azonnal tálaljuk ízlés szerint 1-1 kanálnyi tejföllel, megszórva a pirított sonkával vagy baconnel, illetve a félretett újhagyma felaprított zöldjével.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.