Ez az étel sok kedves gyerekkori emléket idéz bennem. Mikor kicsik voltunk a tesómmal, nagyon szerettünk hétvégén ott aludni a mamáéknál. Eleinte volt, hogy ketten, aztán, amikor már folyton veszekedtünk, akkor csak egyenkét...

Esténként a mama szinte mindig melegszendvicset készített abban a régi fajta mini grillsütőben, ami akkoriban egyik háztartásból sem hiányozhatott. Ő keverte a krémet, imádtuk. Azért a nagyszüleimet nem úgy kell ám elképzelni, hogy vidéken élnek egy parasztházban csirkékkel. :) A mai napig társasházban laknak a második emeleten. Így 80 körül és felett is szellemileg még teljesen frissek, a fiúkra is szoktak vigyázni.

Múltkor épp volt kis időm, míg magához tér a család reggel, gyorsan ki is kevertem a szendvicsrevalót, ahogy az emlékeimben élt. De nem csak reggelire jó, salátával kiadós, gyors vacsinak is tökéletes.

Forrás:
Hajós Ágnes

Nagymamám melegszendvicse

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 nagy szelet kenyér
  • 20 dkg jófajta májkrém
  • 1 nagy szál újhagyma zöldjével együtt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 kemény tojás
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • só, bors
  • 4 teáskanl vaj
  • 20 dkg reszelt sajt, pl. emmentáli vagy zsírosabb trappista

Elkészítés: A kemény tojást villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és újhagymát, a mustárt és a májkrémet. Kikeverjük, hozzáadunk annyi tejfölt, hogy krémes állagot kapjon, ízlés szerint megsózzuk, alaposan megborsozzuk.

A kenyerek mindkét oldalát megpirítjuk, az egyik oldalukat megvajazzuk, rákenjük a szendvicskrémet (jó vastagon), majd megszórjuk a reszelt sajttal.

Forró grillsütőben pirosra sütjük, sok zöldséggel tálaljuk.

Forrás:
Hajós Ágnes