Írd be, mit keresel:

Forró szeretet – a legfrappánsabb villámdesszert, aminek nem lehet ellenállni

A Heisse Liebe, vagyis a forró szeretet névre hallgató finomság egy zseniálisan egyszerű és szuperfinom, nagyon kényeztető desszert, ami minden ünnepen osztatlan sikert arat, egyszerre fagyis, de forró, édes és fanyar, ellentmondásokkal teli, de nagyon harmonikus összességében, olyan, mint egy jó kapcsolat - legyen az anya-gyerek, baráti vagy párkapcsolati.

Cookta - 2020.05.02.
Forró szeretet – a legfrappánsabb villámdesszert, aminek nem lehet ellenállni

Pofonegyszerű, percek alatt prezentálható, de bámulatosan finom desszert a Heisse Liebe, ami egy forró és fűszeres málnaragu és vaníliafagyi kombója. Friss és fagyasztott málnával is készíthető, egy kis aromás alkohollal, fűszerrel összeforralva, karamellizált cukorral megbolondítva olyan isteni és egyszerű, gyors finomság, ami mindenkit levesz a lábáról.

A fagyit készíthetjük házilag is, de ha last minute desszertre van szükség, akkor a boltit is tökéletesen felvidítja a házi málnaragu, ami most narancslével és narancslikőrrel készült, de fehér rummal vagy egy kevés vörösborral is nagyon finom, bár más ízvilágú lesz. Érdemes kísérletezni és többfélét kipróbálni, mert minde változatban isteni!

Heisse Liebe – vaníliafagyi meleg málnaszósszal

Hozzávalók:

  • 30 dkg (fagyasztott) málna
  • 1 narancs
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 cl Cointreau (vagy más narancslikőr, esetleg rum)
  • 1 csillagánizs
  • Valamint:
  • vaníliafagyi
  • tejszínhab, habcsók – elhagyható

Elkészítés: A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és egy kis edénybe öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a likőrt, a csillagánizst és a málnát, 3-4 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a málnát, és addig főzzük, amíg a gyümölcs összeesik. Átkeverjük, és kivesszük belőle a csillagánizst.

A szószt még melegen tálkákba kanalazzuk, vaníliafagyit gombócolunk rá, ízlés szerint tejszínhabbal, rámorzsolt habcsókkal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.