Írd be, mit keresel:

Cukormentes tejkaramell? Nem lehetetlen – és isteni!

A krémes-ragacsos karamell az édesszájúak kedvence, de ugye tömény cukor, vaj és tejszín. Így volt legalábbis mostanáig, de valami nagyon hasonló és elképesztően finom a datolyából készülő változat. Nem teljesen cukormentes, hiszen gyümölcscukor van benne, de ez természetes és egészséges, a datolya-karamell hozzáadott cukrot nem tartalmaz, mégis olyan, mint az igazi, lágy és selymes...

Cookta - 2023.05.18.
Cukormentes tejkaramell? Nem lehetetlen – és isteni!

Vegán és egészséges édes krém készülhet datolyából, ami megszólalásig hasonlít a vajas tejkaramellhez, lágy és selymesen krémes, de cukor, vaj és tejszín nélkül készül, egyszerű és csábítóan finom, a reggeli müzlit, zabkását, a legtöbb sütit felvidítja, egyszerű és nagyszerű ez a datolyával készülő hamis karamelszósz.

Mesésen krémes, édes, igazi kényeztető kiegészítője lehet datolya-karamell sok desszertnek, fagylaltot, piskótát, gyümölcssalátát, palacsintát felsőbb szintre emelhet, ráadásul csak természetes alapanyagokat tartalmaz.

Datolya-karamell

Hozzávalók:

  • 30 dkg datolya
  • 2 dl kókuszkrém
  • 1 rúd vanília
  • csipet só

Elkészítés: A datolyát tálba tesszük, felöntjük 3-4 deci forró vízzel, és 1-2 órát állni hagyjuk, majd leszűrjük, kimagozzuk, késes robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a félbevágott vaníliarúd kikapart magjait, a kókuszkrémet és egy csipet sót, majd pépesítjük. Így is nagyon finom, de egy serpenyőben 8-10 perc alatt kevergetve enyhén karamellizáljuk közepes láng fölött, majd üvegbe öntjük, és kihűlés után hűtőben tároljuk.

Bármihez használhatjuk egészségesebb alternatívaként, amihez karamellszósz illik: isteni, egészséges és pofonegyszerű!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.