Írd be, mit keresel:

Málnaszörp helyett málnapüré – kevés édesítővel, főzés nélkül, mindenmentesen

A málnaszörp mindenkiben gyerekkori emlékeket ébreszt, szép rózsaszín és mennyei finom, különösen a házi változat, már akik voltak annyira szerencsések, hogy a nagyijuk befőzzön. Ma már kétszer is meggondoljuk, nekiálljunk-e, nemcsak a munka miatt, hanem a felesleges sok cukrot is kerülnénk. Ez a módszer viszont szuperegyszerű, alig kell édesítő hozzá, fantasztikusan finom, főzés nélkül készül, és nem csupán szörphöz jó - imádjuk!

Cookta - 2018.07.04.
Málnaszörp helyett málnapüré – kevés édesítővel, főzés nélkül, mindenmentesen

Ahhoz, hogy málnaszörpöt készítsünk a klasszikus módon, nem kevés cukor és málna kell, az egyikkel spórolnánk a kalóriák miatt, a másikkal is, a pénztárcánk védelmében, de szerencsére az új technikai lehetőségeknek köszönhetően, amelyek már mindannyiunk konyhájában helyet kaptak, új módszerrel is készíthetük isteni málnás szörpikét, kicsit túllépve a klasszikuson. Nem kell nagy dologra gondolni, csupán egy egyszerűbb turmix és egy fagyasztó kell hozzá, némi málna és ízlés szerinti édesítő, ami lehet porcukor, méz, sztévia, juharszirup, agavé, ki mit szeret, és persze fűszerezhetjük is vaníliával, gyömbérrel, rózsaborssal, citromhéjjal vagy citromlével.

Az "újragondolt" málnaszörp előnye a fentieken kívül, hogy tartósítószer sem kell hozzá, ugyanis a friss gyümölcspürét egyszerűen csak le kell fagyasztani jégkockatartóban, sokkal kevesebb édesítő kell hozzá, és nem csak szörp lehet belőle, de smoothie-hoz, müzlihez, joghurthoz, jeges teához, fröccshöz is adhatjuk, forró tejbegrízre dobva is mennyei! Ja, és nem csak málnával, hanem bármilyen bogyóssal – eperrel, szederrel, áfonyával, sót cseresznyvel, meggyel is működik!

Fagyasztott málnaszörp

Hozzávalók:

  • 30 dkg málna
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 dl víz

Elkészítés: Az összes alapanyagot egy turmixgépbe tesszük, simára mixeljük, majd egy sűrű szűrőn áttörjük, ha nem szeretjük a magokat – de benne is hagyhatjuk, ha nem zavaróak.

A gyümölcspépet jégkockatartóba adagoljuk, lefyagyasztjuk, majd egy hűtőtasakba áttesszük, így helyet spórolunk, és szabadon használhatjuk a jégkockatartót újabb adag málnaszörphöz, gyümölcspüréhez…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.