Írd be, mit keresel:

Chiamagos joghurt friss barackraguval, a nyári egészségbomba

A különféle gyümölcsös-joghurtos desszertek népszerűsége nem ismer határokat, nézzük csak meg a boltok hűtőpultjainak kínálatát, mennyi ízből, kombinációból választhatunk... Ezeknél viszont sokkal egészségesebb - és őszintén szólva finomabb is -, ha házilag készítjük, friss gyümölccsel, mindenféle adalék és aroma, tartósító nélkül, pofonegyszerűen.

Cookta - 2018.07.17.
Chiamagos joghurt friss barackraguval, a nyári egészségbomba

A friss barackragu és a chiamagos joghurt párosa olyan finom, hogy nemcsak egészséges reggelinek, de akár hűsítő desszertnek is bőven megállja a helyét, előre elkészíthető, így a chiamag is jobban meg tud duzzadni és finomabb lesz, a gyümölcsragu is lehűl, és bármikor előkapható a hűtőből.

A forrázott sárgabarackkal készült raguban a gyümölcs nyers marad, éppen csak egy kicsit összeesik, a héja egy mozdulattal lehúzhatóvá válik, és ha frissen pohárba rétegezzük a chiamagos joghurttal, akkor nem oxidálódik, megőrzi gyönyörű, napsárga színét.

Tudtad?

A sárgabarack rengeteg béta-karotint és C-vitamint tartalmaz, jótékonyan hat a szemre és a látásra, a bőrünkre, erősíti az immunrendszerünket, emellett magas a kálium és folsav tartalma is, segíti a csontokat és a kötőszöveteket, fokozza a vérképzést. Magas rosttartalma az anyagcserét támogatja, emellett vízhajtó hatású is.

Chiamagos joghurt friss barackraguval

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2-3 evőkanál chiamag
  • 3 dl joghurt
  • 5-6 sárgabarack
  • 1-2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés: A chiamagot a joghurthoz adjuk, összekeverjük, félretesszük 1-2 órára vagy akár egy éjszakára, hogy kellően megszívhassa magát.

A sárgabarackokat forrásban lévő vízbe dobjuk 1 percre, majd szűrőbe teszük, és hagyjuk hűlni és lecsöpögni 5 percet, majd lehúzzuk a héjukat, kivesszük a magjukat, egy tálkába tesszük 1-2 evőkanál mézzel és 1 teáskanál vanília-kivonattal, összekeverjük, majd poharakba osztjuk, a tetejére kanalazzuk a chiamagos joghurtot, és jól behűtve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.