Írd be, mit keresel:

Krumplis palacsinta sajtosan, amit nem lehet abbahagyni

Filléres és egyszerű, de elképesztően finom a krumplis palacsinta, ha van maradék főtt krumplink vagy burgonyapürénk, akkor ráadásul szempillantás akatt összedobható, de annyira jó cucc, hogy érdemes hozzá akár frissen krumplit főzni, vagy előre gondolva, ha máshoz is főzünk, akkor nagyobb adagot készíteni.

Cookta - 2023.07.20.
Krumplis palacsinta sajtosan, amit nem lehet abbahagyni

A krumplis palacsinta tört krumpli, tojás és egy egész kevés liszt keverékéből készül, de akkor igazán finom, ha egy kis reszelt sajtot és fűszert is teszünk bele, így kívül ropogós réteg sül rá, belül pedig krémes és lágy lesz. Egy kis tejföllel kiegészítve ráérős reggelire, brunchra is tökéletes, de salátával vagy esetleg egy tükörtojással kiegészítve kiadós és gyors ebédnek, vacsorának is ideális.

Attól függően, hogy milyen sajtot és fűszert teszünk bele, csavarhatunk az ízesítésen, karakteresebb füstölt sajttal, rokforttal különleegsebb, de lágyabb trappistával, pizzamozzarellával is hibátlan, gyakorlatilag bármi illik hozzá, de akár még pirított bacont vagy finomra vágott sonkát is tehetünk a masszába, nem fogja elrontani…

Krumplis palacsinta sajttal

Hozzávalók:

  • 60 dkg főtt krumpli vagy maradék krumplipüré
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 2-2 evőkanál finomra vágott petrezselyem és kapor – vagy más zöldfűszer
  • só, bors
  • 1-2 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítés: A főtt, hideg krumplit vagy a maradék krumplipürét krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást és 2 evőkanál lisztet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és összedolgozzuk. Ha szükséges, még 1 evőkanál lisztet adhatunk hozzá, majd a reszelt sajtot és a zöldfűszereket is belekeverjük. A masszából maréknyi adagokat veszünk, gombóccá formázzuk, a tenyerünk között lelapítjuk.

Egy serpenyőben 1-2 evőkanál olajat forrósítunk, és a krumplis palacsintákat mindkét oldalukon szép pirosra sütjük 4-5 perc alatt, majd azon melegében, tejföllel vagy joghurttal, akár extra reszelt sajttal tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.