Írd be, mit keresel:

Mozzarellával töltött csirkemell kenyérsalátával – grillezve

A panzanella egy klasszikus olasz fogás, tulajdonképpen kenyérsaláta, ami szikkadt kenyérből és lédús, zamatos paradicsomból készül, amit én most grillen készítettem, és került bele némi hús is, méghozzá mozzarellás töltött csirke, így tökéletes és tartalmas, könnyű és nyári étel lett önmagában.

Cookta - 2023.07.31.
Mozzarellával töltött csirkemell kenyérsalátával – grillezve

A nyárban a sok friss zöldség és gyümölcs mellett a kerti sütögetést szeretem a legjobban, sokkal több dolog készíthető a rácson, mint elsőre gondolnánk, és mindennek plusz ízt ad a grillezés.

Ennél a receptnél meg lett grillezve az összes hozzávaló, a sajttal és paradicsommal töltött csirkemell és a kenyérsaláta alapanyagai is, sőt még a buggyantott tojás is, de ha nincs alkalmunk szabadban sütögetni, akkor sütőben grillre állítva vagy grillserpenyőben is érdemes elkészíteni, mert tökéletes nyári fogás, a kenyérsaláta a szaftos csirkemellel így nagyon jó kombináció.

Forrás: Hajós Ágnes

Panzanella mozzarellával töltött csirkemellel és buggyantott tojással, grillezve

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 nagy csirkemell (egyenként kb. 35 dkg), bőrével
  • 10-15 db mini mozzarella golyó
  • fél csokor bazsalikom
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 4 nagy szelet kenyér
  • kevés szárított bazsalikom és oregánó
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés: A szárított fűszereket még jóval a sütés előtt összekeverjük pár evőkanál olívaolajjal.

A buggyantott tojáshoz 1 liter vizet felforralunk az ecettel, egyenként meleütjük és megfőzzük benne a buggyantott tojásokat (2 perc). A 2 evőkanál vajat egy lábasban felmelegítjük, alacsony lángon enyhén megbarnítjuk. Mikor megérezzük a barna vaj „dióillatát”, elzárjuk a lángot. Óvatosan megforgatjuk benne a tojásokat, lefedve hűtőbe tesszük felhasználásig.

A csirkemellek vastagabb felén mély zsebet metszünk a húsba, kívül-belül megsózzuk, -borsozzuk. A mozzarellát és néhány bazsalikomlevelet összetépkedünk, egy kis olívaolajjal összeforgatjuk. Megtöltjük vele a melleket, a végüket megtűzzük, nehogy sütés közben kifolyjon a sajt.

Közepesen meleg, olajozott grillrácsra tesszük bőrükkel lefelé. A hús oldalán látszani fog, mikor sült meg félig, akkor megkenjük a fűszeres olajjal a nyers felét, megfordítjuk, és készre sütjük.

Közben az uborkát félcentisre szeljük, a koktélparadicsomokat félbevágjuk, megsózzuk. A kenyereket és a zöldségeket is megkenjük a fűszeres olajjal, mehetnek a grillre. Nem kell teljesen puhára sütni, elég, ha épp megkapja.

Tálalás előtt a kenyereket szétvágjuk vagy –tépkedjük, egy tányéron elrendezzük a paradicsommal és az uborkával. A húst pár percig állni hagyjuk, óvatosan szeletekre vagy darabokra vágjuk, a salátára helyezzük. Közben a barnavajas tojások mindkét oldalát max. fél perc alatt felmelegítjük a rácson, ez is jöhet a panzanellára. Díszítésként néhány bazsalikomlevelet szórunk rá, majd megcsorgatjuk kevés olívaolajjal.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.