Írd be, mit keresel:

Sajttorta különlegesen, de egyszerűen – zebracsíkosan

A sajttortát nem lehet nem imádni, csupa krémesség és lágyság, ez a változat ráadásul kekszes alap és liszt nélkül készül, de kétféle krémsajtos résszel, amitől nagyon mutatós és még ínycsiklandozóbb, pedig nagyon egyszerű és pár perc alatt összeállítható.

Cookta - 2023.08.04.
Sajttorta különlegesen, de egyszerűen – zebracsíkosan

Nemcsak isteni finom, de szemet gyönyörködtető is a zebracsíkos sajttorta, ami vaníliás és kakaós krémsajt rétegezésével készül. Gyerekjáték az elkészítése, hiszen az alapanyagokat csak egy keverőtálban össze kell keverni, majd kettéosztva az egyik adagot egy kis kakaóporral színezni és ízesíteni. Mivel nincs kekszes alapja, azonnal mehet is a tortaformába, merőkanállal felváltva adagolva a kétféle krémet, ami mindig kicsit elterül, így létrejön a mutatós csíkozás.

Ehhez a tortához nem szükséges a legdrágább sajtkrémet használni, tökéletes a pénztárcabarátabb sajátmárkás is, ráadásul a masszát egy kis tejföl is lazítja, amitől még krémesebb és lágyabb, viszont így magasabb víztartalmú, nedvesebb lesz a keverékünk, ezért mindenképpen alacsonyabb hőfokon és hosszabban kell sütni, és kivételkor még egy kicsit túl lágynak is tűnhet a sütemény, de a hűlés, majd a hűtés során meg fog dermedni, és tökéletes állagú lesz – és mennyei!

Forrás: iStock

Zebra sajttorta liszt nélkül

Hozzávalók:

  • 50 dkg natúr krémsajt
  • 25 dkg tejföl
  • 10 dkg lágy vaj
  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 4 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor

Elkészítés: A sütőt 140 fokra előmelegítjük.

A krémsajtot a tejföllel egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a lágy vajat, a cukrot, a vaníliát és 2 evőkanál étkezési keményítőt, és elektromos habverővel simára, selymesre keverjük. A masszát kettéosztjuk, az egyik részbe belekeverünk még 2  evőkanál étkezési keményítőt, a másikba 2 evőkanál kakaóport, és mindkettőt simára keverjük.

Egy 23 centis tortaformát vagy sütőtálat kibélelünk sütőpapírral, és merőkanállal felváltva a közepére adagoljuk a fehér és a kakaós sajtkrémet, mindig hagyjuk kicsit elterülni, így lesz zebracsíkos.

A sajttortát a 140 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 60 percig sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, és betesszük a hűtőbe még néhány órára, legjobb egy egész éjszakára, hogy kellően lehűljön és megdermedjen, elnyerje a tökéletes krémes állagot.

Szeletelve tálaljuk, ízlés szerint friss gyümölcsöt kínálhatunk mellé.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.