Nagyon selymes, telt ízű és durván csokis ez a desszert, igazi csábító nassolnivaló, csakhogy cukor nélkül készül, nyers és vegán is, semmilyen hozzáadott zsiradékot nem tartalmaz, így lelkiismeret-furdalás nélkül kanalazható, 5 perc alatt kész, sőt még fagyinak is lefagyasztható.

Az avokádóval készülő csokikrémet ma már mindenki ismeri, aki kicsit is kísérletező kedvű és figyel az egészségesebb táplálkozásra. Ez a változat is avokádóval készül, de emellett fagyasztott málna is kerül bele pépesítve, amitől frissebb és teltebb az íze, és hűteni sem kell, mert így készítve azonnal kellemesen hideg.

Banánnal is készíthető ez a puding avokádó helyett, vagy akár fele banán, fele avokádó összeállításban, de azért avokádó nagyon jót tesz neki, mert magas zsírtartalma miatt nagyon krémes és lágy, tökéletesen kiváltja a tejszínt, vajat, amit a krémesség okán hagyományosan egy ilyen desszertbe beletennénk, ráadásul kikerekíti, felerősíti a kakaó csokis aromáját...

Málnás csokipuding vegán változatban

Hozzávalók:

  • 15 dkg fagyasztott málna
  • fél dl víz
  • 2 érett avokádó
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg agavé- vagy juharszirup
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés: A fagyasztott málnát késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a vizet, és jégkrém állagúra, krémesre mixeljük. Hozzáaduk a félevágott, héjából kikanalazott avokádó húsát és az összes többi alapanyagot, és simáta turmixoljuk.

Azonnal tálalhatjuk, de betehetjük a hűtőbe 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek, sőt akár fagyinak is lefagyaszthatjuk.