A puha és illatos gofri mindenki kedvence, és meglepő módon nagyon ritkán állunk neki otthon, pedig annyira egyszerű! Pikk-pakk kikeverhető, mindig minden van otthon hozzá, és ezzel a recepttel pihentetés nélkül azonnal süthetjük, ráadásul kényeztető, csokis változatban...

Ez az egyik legegyszerűbb gofrirecept, egy mércés pohárral vagy bögrével és kanállal is kimérhetőek az alapanyagok, kiadós és nagyon finom, pillekönnyű és puha a tésztája, ami a hozzáadott kakaópornak köszönhetően isteni csokiillattal tölti be a konyhát már készítéskor.

Kényelmes reggelinek friss gyümölccsel, kényeztető uzsonnának egy kis csokiszósszal is mennyei, a tésztát gazdagíthatjuk csokidarabokkal vagy akár kevés kókuszreszelékkel, durvára vágott dióval, mandulával is, a tálalásnál pedig tényleg elszabadulhat a fantáziánk - a Nutellától a fagyiig, a dzsemtől a tejszínhabig minden passzol hozzá - és mindenhogy mennyei. :)

Puha csokis gofri

Hozzávalók:

  • 1 bögre (2,5 dl) liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 bögre tej
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • porcukor és csokiszósz a tálaláshoz

Elkészítés: A száraz alapanyagokat - a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport ás a szódabikarbónát egy keverőtálba tesszük, összekeverjük. Egy másik tálban vagy egy mércés pohárban a nedves alapanyagokat - a tejet, a felütött tojást és az olvasztott vajat - is simára keverjük. A tejes keveréket a lisztes mixtúrához öntjük, és kézi habverővel simára keverjük.

Felforrósított gofrisütőbe nem túl sok masszát teszünk, mert sülés közben megnőnek, és 2-3 perc alatt illatosra sütjük, majd azonnal tálaljuk csokiszósszal és porcukorral, de akár friss gyümölcsöt, lekvárt, tejszínhabot vagy vaníliafagyit is kínálhatunk hozzá ízlés szerint.