Egy jó pác csodákra képes, és nem is kell feltétlenül különleges alapanyagokra gondolni. Ha például gyömbér és citrom párosát vesszük néhány fűszerrel kiegészítve, isteni finom, friss és pikáns, picit csípős ízkombinációt kapunk, ami nagyon jól passzol például a sovány, semlegesebb ízű csirkemellhez.

Ki mondja, hogy unalmas a csirke? Csak attól függ, hogyan fűszerezzük! Ezzel a 2 perc alatt elkészíthető páccal garantáltan nem unalmas, tele van izgalmas ízekkel, mindehhez tényleg pofonegyszerű, ráadásul nemcsak zamatossá teszi a pipihúst, hanem finom omlóssá, szaftossá is, köszönhetően a benne lévő citromnak, ami a pácolás során fellazítja a húsrostokat.

Jó tudni, hogy minél többet hagyjuk a pácban, annál jobban átjárják az ízek, 1 óra már elég neki, de akár elő is készíthetjük, 48 órát bőven kibír a hűtőben ebben a pácban, így nagyon praktikus is, mert akár elő is készíthetjük. Nagy előnye ennek a fogásnak az is, hogy egyetlen evőkanálnyi olívaolajra van csupán szükség, mégis nagyon finom szaftosra sül forró serpenyőben!

Gyömbéres-citromos pácolt csirke

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb vagy 4 kisebb csirkemellfilé
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • diónyi friss gyömbér
  • frissen őrölt bors
  • csili ízlés szerint
  • 1-2 evőkanál szezámmag

Elkészítés: A páchoz a mustárt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szójaszószt, az olívaolajat, a kurkumát és a pirospaprikát, hozzáreszeljük a megtisztított gyömbért és a citrom héját, hozzáfacsarjuk a citrom levét, és borsot őrölünk hozzá, majd az egészet kanállal simára keverjük. Ha kisebb csirkemelleink vannak, akkor azt egyben, ha nagyobbak, akkor lapjában félbevágva beletesszük a pácba, alaposan összeforgatjuk, majd lefedve a hűtőbe tesszük 1 órára, de akár egy éjszakára, sőt 2 napig így eltartható.

Sütés előtt fél órával kivesszük a hűtőből, majd jól felforrósított tapadásmentes serpenyőbe tesszük, és oldalanként 5 perc alatt megsütjük, csipesszel vagy 2 villával megforgatva. Közben a tálba fél deci vizet öntünk, a visszamaradt pácot feloldjuk a vízzel, és a csirke alá öntjük, és fedő alatt még 5 percet pároljuk, míg a szósz besűrűsödik.

A megsült csirkét a szafttal meglocsolva, ízlés szerint csilivel és szezámmaggal megszórva tálaljuk, köretként rizst és párolt zöldséget, de akár salátát is kínálhatunk mellé.