Írd be, mit keresel:

Kókuszos kuglóf könnyedén, bögrés recepttel

Aki a kókuszt szereti, annak kedvence lesz ez a recept: nagyon egyszerű és gyorsan összeállítható, puha és intenzíven kókuszos, szaftos és sokáig friss marad, ha pedig kuglófformában sütjük, akkor igazán mutatós és csábító, de sima tepsiben vagy pástétomformában sütve is kedvenc lesz.

Cookta - 2023.09.03.
Kókuszos kuglóf könnyedén, bögrés recepttel

Nagyon kókuszos, liszt alig van benne, a tészta pár perc alatt kikeverhető, és csak olyan alapanyagok kellenek hozzá, amelyek általában mindig vannak otthon – a végeredmény pedig egy igazi sikerdesszert! Omlós, szaftos, kávé vagy tea mellé is nagyon jól passzol, reggelire, uzsonnára, vendégvárónak is tökéletes, ha kuglófnak sütjük, akkor magában is nagy siker, de készíthetünk hozzá citromos vagy csokis mázat is, ezek is nagyon jól illenek hozzá, és remekül feldobják, ha tepsiben, őzgerinc- vagy pástétomformában sütjük.

Egész kevés liszt kell hozzá, a benne lévő joghurtnak és olajnak, esetleg kókuszzsírnak köszönhetően pedig nagyon puha és sokáig friss marad ez a csupa kókusz isteni süti!

Kókuszos kuglóf

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb tojás
  • 1 bögre (2,5 dl) porcukor
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 1/2 bögre napraforgóolaj vagy olvasztott kókuszzsír
  • 1 bögre kókuszreszelék
  • 1/2 bögre liszt
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliát, és elektromos habverővel jó habosra, fehéredésig keverjük. Ezután hozzáadjuk a joghurtot és a zsiradékot, és ezekkel is simára keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a csipet sót, és tovább keverjük, amíg teljesen felveszi a tészta.

Egy kuglóf- vagy akár hosszúkás pástétomformát kikenünk olajjal vagy kókuszzsírral, a masszát beleöntjük, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 45 perc alatt megsütütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e.

A sütőből kivéve 20 percet pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletelve tálaljuk, kávé, tea mellé mennyei!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.