Írd be, mit keresel:

Szuperzöld leves egészségesen, brokkolival, spenóttal, babbal

Szuperegészséges, kiadós, laktató, diétás és vegán étrendbe is beilleszthető ez a gyors leves, tele rosttal, fehérjével és vitaminokkal, minden hozzávalója jótékonyan hat a szervezetre, nagyon zöld, ráadásul kellemesen pikáns és friss is.

Cookta - 2023.09.03.
Szuperzöld leves egészségesen, brokkolival, spenóttal, babbal

Melegen és hidegen is nagyon finom, mindenmentes és szénhidrátszegény levest készíthetünk nagyon egyszerűen brokkoli, spenót és főtt fehér bab hármasából, ami már ebben a formában is csupa egészség, és jótékony hatású citrommal, fokhagymával, petrezselyemmel és római köménnyel megbolondítva ráadásul isteni ízkavalkádot kapunk, plusz vitaminokkal.

Mivel a brokkoli és a spenót is nagyon gyorsan megfő, a babnak pedig nincs is szüksége főzésre, épp csak annyira, hogy az ízek kicsit összesimuljanak, 15 perc alatt kész ez az egészséges krémleves, amit akár befőttesüvegben munkába, suliba is magunkkal vihetünk – bár ebben az esetben érdemes némileg csökkenteni a fokhagyma mennyiségét…

Brokkolis-spenótos zöld leves

Hozzávalók:

  • 1 fej (kb. 50 dkg) brokkoli
  • 1 csomag (20 dkg) bébi spenót
  • 1 konzerv (40 dkg) főtt fehér bab
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • kevés csili – elhagyható
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 liter víz
  • só, bors

Elkészítés: A brokkolit apró rózsákra szedjük, a szárrész külső fás részét levágjuk, a belső zsenge részt feldaraboljuk. Egy lábasba 1 evőkanál olívaolajat öntünk, rádobjuk a brokkolit, és időnként megkeverve 5-6 percig pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, a zúzott fokhagymát, a római köményt, kevés csilit, ha szeretjük, sózzuk és borsozzuk, megvárjuk, míg a spenót összeesik, majd mehet bele a leszűrt bab. Összeforgatjuk, felöntjük a vízzel, és forrástól számítva 5 percet főzzük.

A tűzről levéve hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a citrom kifacsart levét, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.

Melegen, langyosan, hidegen is tálalható, ízlés szerint megszórhatjuk napraforgóbéllel, szezámmal vagy akár kenyérkockákkal, mindenhogy nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.