Írd be, mit keresel:

Tejszínes cukkini – isteni finom és sokféle módon bevethetjük

A zsenge cukkininek nem lehet ellenállni, a feszes, vékony héjú, karcsú zöldség ezer módon készíthető, semleges íze miatt jól fűszerezhető. Nagy előnye, hogy hamar elkészül, és akkor a legfinomabb, ha még egy kicsit roppanós, harapható. Az egyik aktuális kedvenc ez a rém egyszerű tejszínes változat, ami percek alatt kész, és sokféle módon tálalható.

Cookta - 2023.09.05.
Tejszínes cukkini – isteni finom és sokféle módon bevethetjük

Cukkini, fokhagyma és tejszín, ez az alap, ami magában is remek, nevezhetjük ragunak vagy főzeléknek is, kiváló körete sült húsnak, halnak, vegetáriánusoknak rizzsel, tésztával is remek, és meglepő módon ezt a selymes változatot a gyerekek is szeretik. Az alaprecpt rengeteg lehetőséget rejt, felturbózhatjuk maréknyi zöldborsóval vagy spenóttal, húsimádóknak indíthatjuk az egészet egy kis lepirított baconön, vegán változatban pedig kiváltható a tejszín növényi tejszínnel vagy kókuszkrémmel, plusz fűszerekkel pedig újabb karaktereket adhatunk neki, minden zöldfűszer nagyon jól passzol hozzá.

A tejszínes cukkini most egy kis újhagymával és édes, aromás paradicsommal készült, valamint friss bazsalikommal, egyik nap főtt tésztára került némi reszelt parmezánnal, a maradék pedig egy kis tejszínnel még kipótolva nyers gnocchival összeforgatva, reszelt sajttal megszórva került a sütőbe, ahol szinte magától elkészült. Mindkettő 15 perc alatt tálalható, és közben melléjük még egy gyors saláta is összedobható!

Tejszínes cukkini

Hozzávalók:

  • 60 dkg zsenge cukkini
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes paradicsom
  • 1,5 dl tejszín
  • maréknyi friss bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A cukkinik végeit levágjuk, a paradicsomot kicsumázzuk, majd mindkettőt felkockázzuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a cukkinivel együtt egy serpenyőbe tesszük 2 evőkanál olívaolajjal, és 4-5 percig pirítjuk, majd a paradicsomot is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd felöntjük a tejszínnel, és fedő alatt 5-6 perc alatt roppanósra pároljuk. Közben a bazsalikomot finomra vágjuk, és a tűzről levéve a tejszínes cukkinihez keverjük.

Azonnal tálaljuk, nagyon finom főtt tésztára halmozva és parmezánnal megszórva, de köretként sült húshoz, halhoz is remek, de nyers gnocchira öntve, reszelt sajttal meghintve és a sütőbe tolva 10 percre is tökéletes!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.