Írd be, mit keresel:

Gyors kevert csokis süti szaftosan, szilvával bolondítva

Egy jóféle, puha és illatos csokis sütivel nem lehet melléfogni, mert mindig sikert arat, de nem árt olykor feldobni egy kis szezonális gyümölccsel. Most egy kis szilva került a tetejére, ami nagyon jól passzol ehhez a nagyon csokis, de nem túl édes, jó szaftos kevert tésztás sütihez.

Cookta - 2023.09.07.
Gyors kevert csokis süti szaftosan, szilvával bolondítva

Nagyon egyszerű, de isteni finom a tésztája, amihez csak tojás, cukor, liszt, egy kis sütőport és csokoládé kell, zsiradék helyett pedig tejszín kerül bele, amitől könnyebb és jó puha lesz, de kellően cuccos marad. Pikk-pakk összeállítható egy keverőtálban, és önmagában is isteni finom, de egy kis gyümölccsel megbolondítva egy kis ellenpontot adhatunk ízben és textúrában is ennek a jó kis csokis sütinek.

Most szilva került a tetejére, de őszibarackkal vagy körtével is nagyon finom a szezonális kínálatból, de szederrel is nagyon finom, érdemes kipróbálni!

Gyors kevert csokis süti szilvával

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1,25 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só
  • szilva ízlés szerint

Elkészítés: A csokoládét felkockázzuk, hozzáadjuk a tejszínt, és mikróban vagy gőz fölött megolvasztjuk, majd simára keverjük, félretesszük.

A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a cukrot, és egy kézi gabverővel simára és kissé habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejszínes csokit, ezzel is elkeverjük, míg egynemű és egyszínű masszát kapunk, majd hozzászitáljuk a lisztet, a sót és a sütőport.

A masszát kivajazott és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába öntjük, a tetejét kirakjuk félbevágott és kimagazott szilvával, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 30 perc alatt tűpróbáig sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.