Írd be, mit keresel:

Zabpelyhes-szilvás morzsasüti, a maceramentes egészséges desszert

Ez a zabpelyhes morzsasüti igazi főnyeremény, ha valamilyen egészséges desszertre vágyunk, nincs időnk pepecselni vagy csak lusták vagyunk egy komolyabb sütinek nekiállni. Isteni finom, ráadásul mindenmentes, a szezon egy kissé mellőzött, de nagyon finom és jó árban beszerezhető alapanyágával, szilvával készül.

Cookta - 2023.09.08.
Zabpelyhes-szilvás morzsasüti, a maceramentes egészséges desszert

A szilva nyersen nem mindenkinek élvezhető maradéktalanul, mert kisebb-nagyobb csikarásokat okoz, de sütve-főzve már igazán könnyen emészthető, a lédús és zamatos gyümölcs szerencsére jó szaftosra sül – például ebben a nagyszerű desszertben is. Süteményként is tálalható, de reggelire is bátran fogyasztható, hiszen csupa egészséges alapanyag van benne, főleg gyümölcs, amit egy kis ropogós morzsa egészít ki.

Mivel a szilvához nagyon jól passzol a fahéj, a gyömbér és a mandula is, így ebbe a mindenmentes változatba mindhárom került, mennyei ízkombinációt adva így az egyszerre szaftos és ropogós kis mini gyümölcsös pitéknek. Minimális munkával ennyire finom desszert, méghozzá egészségesen – nem lehet nem szeretni!

Zabpelyhes-szilvás morzsasüti

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg szilva
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 3 evőkanál juhar- vagy agavészirup, méz
  • 1 csapott evőkanál kukoricakeményítő

A morzsához:

  • 1 dl gm zabpehely
  • 2 evőkanál darált mandula
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 2 evőkanál juhar- vagy agavészirup, méz
  • maréknyi mandula durvára vágva

Elkészítés: A szilvákat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, egy tálba tesszük, meghintjük a fahéjjal, a gyömbérrel és a kukoricakeményítővel, alaposan összeforgatjuk, majd hozzáadjuk az édesítőt, és ezzel is összekeverjük. Elosztjuk 6-8 szufléformában, de süthetjük egy nagyobb pitetálban is.

A morzsához a zabpelyhet egy késes robotgépben finomra őröljük, hozzáadjuk a darált mandulát, a durvára vágott mandulát, az édesítőt és a megolvasztott kókuszzsírt, alaposan összekeverjük, majd a szilva tetejére szórjuk.

180 fokos sütőbe tesszük, és légkeverés mellett kb. 25 perc alatt megsütjük. Melegen, langyosan, hidegen is finom, kanalazhatunk a tetejére kevés (növényi) joghurtot is, ha szeretjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.