Írd be, mit keresel:

Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal, amit az egész család imád

Itt a sütőtökszezon, és vele az egyik legfinomabb leves! Selymes, krémes, lágy, annyira jól fűszerezhető, laktató, de nem nehéz, nálunk hatalmas kedvenc!

Cookta - 2023.09.17.
Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal, amit az egész család imád

Tudom, hogy még csak most kezdődik a szezonja, és egész télen ezt fogjuk enni, de az első sütőtöknek nem lehet ellenállni. Annyira édes, finom és ízekben gazdag, hogy csuda, és pofonegyszerűen és rengeteg módon felhasználható.

A sütőtök nemcsak finom, de rendkívül sok fontos tápanyagot is rejt magában. Csak jót tehetünk szervezetünkkel, ha étrendünkbe beépítjük a rendszeres sütőtökfogyasztást. Mostantól mindig megtalálható a piacokon tavaszig, vagy ha otthon terem a kertedben, sokáig tárolható. Készíthetünk belőle levest, köretet, sőt még süteményt is, például EZT A MUFFINT. Nálunk egyik kedvenc a belőle készülő krémleves gyömbéresen, vegán és mindenmentes, ráadásul tényleg isteni!

Forrás: Színek és virágok

Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1 fej hagyma
  • 4 dl házi kókusztej
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 kiskanál őrült gyömbér
  • fél kiskanál őrölt szerecsendió
  • pici csilipehely
  • só, bors
  • pirított tökmag a tálaláshoz

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A sütőtököt hámozzuk meg, belsejéből kaparjuk ki a magokat, kockázzuk fel, kevés olajjal és sóval tegyük a tepsibe, és légkeverés mellett süssük kb. 45 percig.

Egy fazékban melegítsünk fel egy kevés olajat, és tegyük bele a felszeletelt hagymát, addig kavargassuk, amíg megpuhul. Szórjuk rá a csilipelyhet, és adjuk hozzá a sült tököt is, valamint a kókusztejet, a zöldségalaplevet és a fűszereket. Főzzük még 5 percig, aztán turmixoljuk.

Pirított tökmaggal és extra kókusztejjel tálaljuk – vagy amit szeretünk!

Forrás: Színek és virágok

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.