Írd be, mit keresel:

Tök jó sajtos sütőtökfasírt – egyszerű és abbahagyhatatlan

Tök jó, hogy itt a sütőtök szezonja, mert isteni, kiadós és egészséges, ez a fasírt pedig az egyik legjobb dolog, ami a sütőtökkel történhet. Nagyon sajtos, belül krémes és nyúlós, kívül finoman roppanós, pirult réteg borítja, abbahagyhatatlan, pedig nagyon egyszerű.

Cookta - 2023.09.18.
Tök jó sajtos sütőtökfasírt – egyszerű és abbahagyhatatlan

Napsárga, egyszerre édes és sós, fűszeres és isteni finom, ebben a formában még azok sem tudnak neki ellenállni, akik amúgy nem rajonganak a zöldségekért vagy a sütőtökért. Illatos curry és koriander fűszerezi, a sajttól nagyon puha és szaftos, és készíthetjük csicseriborsóliszttel is, így egyszerre gluténmentes és fehérjében gazdag fogássá alakítva.

Ez a sajtos sütőtökfasírt melegen a legfinomabb, de mikróban, sütőben felfrissíthető, egyáltalán nem árt neki, így akár munkába is magunkkal vihetjük, tálalhatjuk salátával, tehetjük burgerbuciba, de simán tejfölbe mártogatva magában is tökéletes.

Sajtos sütőtökfasírt

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt sütőtök
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg csicseriborsóliszt – sima liszt, rizsliszt is jó + a forgatáshoz
  • 1 teáskanál curry
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • kevés olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk. Sült sütőtököt is használhatunk hozzá! A kihűlt sütőtököt keverőtálba tesszük, krumplinyomóval vagy villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk a curryt és a koriander, sózzuk, borsozzuk, a reszelt sajtot hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk, majd a lisztet is hozzáadjuk, és kézzel összemancsoljuk.

A masszából kisebb pogácsákat formázunk, kis lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben pár csepp olívaolajat forrósítunk, és oldalanként 4-5 perc alatt szép pirosra sütjük.

Azon melegében tálaljuk, salátát és tejfölt kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.