Írd be, mit keresel:

Sajtos-tojásos kenyércsónak, az izgalmas melegszendvics

Ha már unjuk a hagyományos melegszendvicset, készítsünk kenyércsónakot! Sokban hasonlít a quiche-hez, a francia sós lepényhez, azzal a különbséggel, hogy nem kell a tésztával bajlódnunk, mert az maga a kenyér, a belsejébe bármit tehetünk, amit szeretünk, és a lényeg, hogy az egészet egy tojásos-sajtos keverék fogja össze. Bámulatosan egyszerű és ugyancsak ínycsiklandó!

Cookta - 2022.09.01.
Sajtos-tojásos kenyércsónak, az izgalmas melegszendvics

Gyors, hatékony és nagyon finom ez a töltött kenyér, és igazán kevés alapanyaggal és játszi könnyedséggel jó kis laktató fogás az eredmény, ami salátával vagy friss zöldségekkel, uborkával, retekkel, paprikával vagy paradicsommal tálalva is tökéletes. Meleg, de mégsem igényel igazi főzést, és a benne lévő tojásnak köszönhetően tartalmasabb és gazdagabb, mint egy melegszendvics, viszont nem igényel több pepecselést.

A „kibelezett” mini bagettekbe bármit tehetünk, ideális hozzá maradék kolbász, sonka, bacon, bármilyen zöldség, rengeteg a variációs lehetőség, de a lelke a tojás és a reszelt sajt – a kenyér belseje kissé felszívja a tojásos keveréket, kívül ropogósra sül, belül pedig lágy és nagyon sajtos, puha, remegős…

Sajtos-tojásos kenyércsónak

Hozzávalók:

  • 4 mini bagett
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál tej vagy tejszín
  • 1 szál újhagyma
  • 1/2 húsos (kaliforniai) paprika
  • 1 paradicsom
  • kb. 10 centi kolbász
  • maréknyi reszelt sajt
  • só, bors

Elkészítés: A tojásokat egy mércés pohárba felütjük, hozzáadjuk a tejet vagy a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és kézi habverővel kissé felverjük. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk, a kolbász héját lehúzzuk, és ezt is felaprítjuk.

A mini bagettek tetejét levágjuk, a belsejét kicsipkedjük – ez sem megy kárba, eltehetjük megszárítva zsemlemorzsához vagy fasírthoz, töltött húshoz -, majd elosztjuk bennük a kolbászt, a paprikát és a paradicsomot, megszórjuk reszelt sajttal, tepsire vagy sütőtálba tesszük, és a mércés pohárból óvatosan a bagettekbe öntjük a tojást.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 20 perc alatt megsütjük, attól függően, ki mennyire szereti a tojást lágyabban vagy sültebben.

A sütőből kivéve 5 percet hagyjuk hűlni, hogy kicsit megdermedjen, majd tálalhatjuk is salátával vagy friss zöldséggel, de magában is nagyon finom.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.