Írd be, mit keresel:

Tökéletes banánkenyér egészségesen – vegán és cukormentes

Végre, végre sikerült elkészíteni a számomra tökéletes banánkenyeret! Puha, illatos, tojás és cukor nélkül készül, laktózmentes, teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készítettem, vagyis bátran sorolható az egészséges desszertek közé, és tényleg nagyon finom!

Cookta - 2023.10.20.
Tökéletes banánkenyér egészségesen – vegán és cukormentes

Ez az egyik legjobb dolog, ami az érett banánnal történhet. Tökéletes a kicsit barnuló, friss fogyasztásra már nem annyira csábító példányok megmentésére, ráadásul minél érettebbek a banánok, annál édesebb lesz a süti.

A desszert elkészítése kevés előkészületet igényel, a sütési idő viszont kicsit hosszadalmasabb, viszont a gyümölcs nedvességtartalmának köszönhetően a tészta sokáig puha marad. Én fahéjat, diót és mazsolát kevertem a tésztába, de más magokkal, aszalt gyümölcsökkel vagy fűszerrel is készíthető, nagyon jó az állaga, és reggelire, uzsonnára, de akár piknikre is tökéletes.

Forrás: Színek és virágok

Banánkenyér

Hozzávalók:

  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 3 érett banán (540 g)
  • 50 g mazsola
  • 80 g dió
  • 1 kávéskanál szódabikarbona
  • 1 kávéskanál fahéj
  • chia tojás – 3 kávéskanál őrölt chiamag 6 kávéskanál vízzel kikeverve
  • 1 dl kókuszolaj
  • 1 dl víz
  • pici só

Elkészítés: Az őrölt chiamagot vízzel kikeverem, pár percre félreteszem, amíg villával jó alaposan áttöröm a banánokat, egészen krémesre, illetve összekeverem a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és egy csipet sót. A banánhoz adom a száraz keveréket, a chia tojást, a folyékony állagú kókuszolajat és a vizet, összekeverem, majd a diót és a mazsolát is beleforgatom.

Sütőpapírral bélelt tégla- vagy pástétomformába öntöm a tésztát, és 170 fokos sütőben, légkeverés mellett kb. 1 óra alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm. A sütőből kivéve hagyom egy kicsit hűlni, majd kiborítom, és rácsra téve hagyom teljesen kihűlni, mielőtt felvágnám.

Forrás: Színek és virágok

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.