Írd be, mit keresel:

Fűszeres tepsis csirke krumplival, omlós-ropogósan

A sült csirke és a krumpli mindig nyerő, tepsiben együtt sütve ráadásul pofonegyszerű is, de persze a legfontosabb, hogy mivel fűszerezzük. Szerencsére rengeteg a lehetőség, mert szinte minden passzol ezekhez az egyszerű és jól bevált alapanyagokhoz, de most egy eléggé megosztó fűszerrel készült - friss korianderrel. Mi imádjuk, de aki nem szereti, annak is mutatunk alternatívát!

Cookta - 2023.11.04.
Fűszeres tepsis csirke krumplival, omlós-ropogósan

A koriandert vagy imádni vagy utálni szokás, átmenet nagyon nincs, már ami a friss, leveles változatot illeti. Akik szeretik, azoknál függőséget okoz, akik kerülik, azok szappanízűnek tartják, sőt a legelvetemültebbek poloskaszagot is emlegetnek a szerintünk isteni és semmihez sem hasonlítható zöldfűszer kapcsán. Elsősorban az ázsiai, közel-keleti és az arab konyha kedveli, de mexikói fogásokban is gyakran előfordul. Aki nem szereti, friss petrezselyemmel helyettesítheti – nem mindig működik, de ennél a receptnél így is mennyei lesz a végeredmény!

Fűszeres tepsis csirke krumplival

Hozzávalók:

  • 6 felső csirkecomb
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor friss koriander
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • kevés csili ízlés szerint
  • fél citrom
  • fél deci olívaolaj
  • 1 kg krumpli
  • só, bors

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyjából összevágjuk, majd késes aprítóba tesszük, és finomra vágjuk, hozzáadjuk a zöld és az őrölt koriandert, a gyömbért, a citrom kifacsart levét és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint csilit adunk hozzá, és egészen krémesre, szinte pesto jellegűre összemixeljük. A csirkecombokat egy tálba tesszük, ráöntjük ezt a nagyon fűszeres pácot, összeforgatjuk, és lefedve legalább fél órára a hűtőbe tesszük.

Közben a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és egy nagyobb tepsibe terítjük. A bepácolt csirkecombokat a krumplik között elrendezzük, a maradék pácot egyenletesen rálocsoljuk, a krumplikat egy kicsit átforgatjuk, majd alufóliával lefedjük.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 45 percet sütjük, majd a fóliát óvatosan levéve, hogy a kicsapó gőz sérülést ne okozzon, még visszatoljuk a sütőbe 15-20 percre, hogy kissé megpiruljon.

A sütőből kivéve azonnal tálalhatjuk, salátát kínálva hozzá.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.