Írd be, mit keresel:

Mogyorós-csokis csók – isteni aprósüti egyszerűen

A mogyoró és a csoki klasszikus páros, a legjobb barátok, minden desszertet sikerre visznek, és ezeknél az apró kis duci csókoknál is nagyon jól működnek. A vajas, pörkölt mogyorós, kakaós apróság magában is nagyon finom, de csokival összeragasztva tényleg ellenállhatatlan.

Cookta - 2024.01.06.
Mogyorós-csokis csók – isteni aprósüti egyszerűen

Nagyon omlós és illatos a tésztája, kívül kicsit roppanós, belül puha, csupa csoki és mogyoró, imádnivaló aprósüti ez a dupla csók, ami tökéletes kávé mellé vagy csak úgy, ha valami édes kényeztetésre vágyunk. Isteni finomság, ami egyszerűen elkészíthető, sokáig friss marad a benne lévő nem kevés vajnak köszönhetően, már ha el nem fogy azonnal, mert csak úgy eteti magát.

Készíthető készen vásárolt darált mogyoróból is, de sokkal intenzívebb az íze, ha frissen pirítjuk és daráljuk, érdemes ezt a kis pluszt rászánni, mert hatalmas a különbség, sokkal, de sokkal finoman frissen pörkölve!

Mogyorós-csokis csók

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg mogyoró
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 nagy tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg lágy vaj
  • fél kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés: A mogyorót tepsire terítjük, és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt illatosra pirítjuk, majd kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd tiszta konyharuhába vagy papírtörlőbe tesszük, és a héját ledörzsöljük. Aprítógépbe tesszük, és finomra daráljuk. Ezután tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót, a cukrot és csipet sót, és elkeverjük. Hozzáadjuk a lágy vajat, és ujjbeggyel morzsásra dolgozzuk, majd hozzáadjuk az elhabart tojást is, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, míg tésztává összeáll. Gombóccá formázzuk, és frissentartó fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 1 órára.

A pihentetett tésztából kb. 1,5 centis gombóckákat formázunk, és sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk egymástól kicsit távolabb, mert picit elterülnek. 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 15 perc alatt megsütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

A csokoládét összetördeljük, és gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk, simára keverjük, és kiskanálnyi csokival kettesével összeragasztjuk az illatos és isteni mogyorós csókokat.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.