Írd be, mit keresel:

Sajtimádó brokkolileves gazdagon és nagyon krémesen

Örök igazság, hogy a sajt mindent jobbá tesz, a sok sajt pedig a zöldségkrémlevest is ellenállhatatlanná varázsolja. Ez a brokkolival és krumplival készülő gazdag és laktató, bársonyosan krémes leves jó sok sajttal készül, és igazi melengető, kényeztető finomság.

Cookta - 2023.11.17.
Sajtimádó brokkolileves gazdagon és nagyon krémesen

A hűvösebb napok eljövetelével egyre jobban esnek a forró és selymes, gazdag krémlevesek, amiknek nagy előnyük, hogy gyorsan elkészülnek, és számtalan módon variálhatóak, és hús nélkül is laktatóak, táplálóak, ez a sajtimádó brokkolileves legalábbis mindenképp. Sűrű, bársonyosan krémes és nagyon finom, valószínűleg még a brokkoliért annyira nem rajongókat is simán meg lehetne győzni ezzel a levessel.

Sajtimádó brokkolileves

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej brokkoli
  • 3 közepes krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1,2 liter víz
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a brokkolit apró rózsákra szedjük, a szárrészének külső, fás részét levágjuk, a zsenge belsőt felkockázzuk a krumplival együtt. A hagymát finomra vágjuk, és a megolvasztott vajon egy lábasban megfuttatjuk, hozzáadjuk a krumplit, a brokkoli belső részét és a zúzott fokhagymát, átforgatjuk, majd meghintjük a liszttel, ezzel is átkeverjük, felöntjük a vízzel, sózzuk és borsozzuk, és félig lefedve, közepes lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.

Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajtot, és botmixerrel simára turmixoljuk, hozzáadjuk a brokkolirózsákat, és forrástól számítva még 5 percet főzzük, hogy a brokkolirózsák roppanósra főjenek, és a leves kellően besűrűsödjön.

Megkóstoljuk és utánízesítjük, majd tálalhatjuk is, pirítóst vagy kenyérkockát kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.