Írd be, mit keresel:

Gordon Ramsay fűszeres sült zabkásája

Milyen az, amikor egy sztárséf zabkását készít? Természetesen nem szokványos, főleg nem unalmas, pedig nem kell hozzá semmi különleges alapanyag vagy technika. a végeredmény mégis isteni. Gordon Ramsay jó sok fűszerrel, magokkal és gyümölccsel, sütőben krémesre sütve készíti, a tetején vékony karamellréteggel. Fantasztikus, pedig nagyon egyszerű!

Cookta - 2018.11.28.
Gordon Ramsay fűszeres sült zabkásája

Hogyan lehet az egyszerű és nem túl izgalmas zabkását kényeztető, melengető finomsággál felturbózni? A szakácsóriás egy régebbi receptjét egy kicsit megújítva, illatos fűszerekkel és tejszínnel gazdagítva megmutatja, néhány trükköt és személyes élményt is elárulva. Édesapja szerint a zabkásához csak só kell, de Ramsay úgy véli, ez a gyerekkora óta sokat fogyasztott zabkása sokkal többet érdemel: ízeket, illatokat, gyümölcsöt és magokat, főzés helyett sütést, és máris egy gazdag és tápláló, ellenállhatatlan, sütinek is beillő fogás lesz belőle, ami családi kedvenccé válhat. A videó alapján jól követhető a fűszeres, sült zabkása készítése, alatta pedig jön a részletes recept…

Objektum doboz

Fűszeres sült zabkása

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 1 rúd vanília
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • fél teáskanál őrölt szerecsendió + a tetejére
  • maréknyi mandula
  • maréknyi mogyoró
  • 1,5 maréknyi mazsola vagy más aszalt gyümölcs
  • 2 érett körte
  • 5 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál nádcukor vagy barna cukor

Elkészítés: A zabpelyhet egy tálba tesszük. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, a magjait kikaparjuk, és a zabpehelyhez adjuk, kézzel az egészet jól átmasszírozzuk, hogy a vaníliamagocskák jól elkeveredjenek és mindenhova jussanak a zabpehelyben. Hozzáadjuk a fahéjat és a szerecsendiót, elkeverjük, majd amandulát és a mogyorót is hozzáadjuk – ízlés szerint egészben vagy darabolva. Cukor helyett meghámozott és fekockázott körte és mazsola kerül bele, majd mehet a tej, és az egészet átkeverjük. Eddig a lépésig akár előző este is elkészíthetjük, a hűtőbe téve tárolva, közvetlenül sütés előtt pedig hozzáöntjük a tejszínt is, és elkeverve sütőtálba öntjük. Túl folyékonynak tűnhet a keverék, de a zabpehely felszívja majd!

A tetejére még egy kevés szerecsendiót reszelünk, hogy illatosabb legyen, majd 180 fokos sütőbe toljuk, és 30-35 percig sütjük, amíg megszilárdul, majd a sütőből kivéve egyenletesen meghintjük kevés nádcukorral, a sütőt grill fokozatra állítjuk, és még 4-5 percre visszatoljuk, hogy a cukor kissé rápiruljon. Azon melegében tálaljuk a reggelinek, de akár desszertnek is beillő fűszeres, cukormentes és tápláló sült zabkását.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.