Írd be, mit keresel:

Szárított narancskarika – ünnepi dekor pofonegyszerűen

Karácsonyi hangulat nem lesz magától, azt meg kell teremtenünk, amihez legjobb, ha elsőként egy kicsit feldíszítjük és illatosítjuk a lakást. Hálás, látványos, kreatív és kuckózós program, és nagyon egyszerűen is kivitelezhetjük, természetes alapanyagokkal - a konyhából is érdemes hozá bevetni néhány alapanyagot, például néhány narancsot!

Cookta - 2022.12.01.
Szárított narancskarika – ünnepi dekor pofonegyszerűen

A narancs – de akár a citrom vagy a grapefruit is – nagyon mutatós dekorációvá válhat, ha vékonyan felszeleteljük, és sütőpapírra téve megszárítjuk. Ha van időnk, akkor 2-3 nap alatt a radiátoron tökéletesen kiszárad időnként átforgatva, és nagyon kellemes illattal tölti be napokig a lakást, ha sürgősebb a dolog, akkor langyos sütőben, 50-60 fokon, sütőpapíros tepsin és kicsit kinyitott ajtóval pár óra alatt kiszárítjuk. Magasabb hőt ne használjunk, mert elszíneződhet!

A narancskarikákat használhatjuk ajtódíszhez, ami minden hazaérkezéskor és induláskor ünnepi hangulatot teremt, pár tobozzal, dióval, fűszerekkel, szalaggal, egy sima szalmakoszorúval és egy kis ragasztóval nagyon mutatós és újrafelhasználható dekort készíthetünk.

A narancskarikák nagyon jól mutatnak az ablakkeretekre vagy a polcok tetejére kitett fényfűzérekkel is, aranyszínűvé és nagyon meleggé varázsolják otthonunkat, ahogy a karácsonyfára akasztva is nagyon mutatós lesz majd.

Pár karika szárított narancsot érdemes félretenni ünnepi illatosítóhoz is: elég néhány karácsonyi hangulatú fűszert – csillagánizst, néhány rúd fahéjat, szegfűszeget – egy mutatósabb üvegtálba tenni, mehet hozzá a szárított narancs, köré pár fenyőág, és máris megvan az illat és a dekor, egy gyertyával egyszerűbb és hangulatosabb karácsonyi dekor nincs is – és a fűszereket később simán felhasználhatjuk.

Az adventi koszorún is tökéletes helye van a szárított narancskarikának, akár egy kicsit újabb, rendhagyóbb változatot is készítünk, mint Berencsi Tünde az alábbi videóban.

Objektum doboz

Tünde DIY-videóit itt találjátok >>

Minden, ami karácsony >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.