Írd be, mit keresel:

Mézeskalácsos gofri illatosan, pillekönnyű tésztával

Ünnepi illatú, puha és könnyű, igazi kényeztetés ez a gofri-változat, ami mézzel és mézeskalácsos fűszerkeverékkel készül. Tökéletes uzsonnára vagy lazázós, kuckózós reggelekre, nagyon egyszerű, és pihentetés nélkül süthető.

Cookta - 2023.12.26.
Mézeskalácsos gofri illatosan, pillekönnyű tésztával

A legegyszerűbb gofri is pikk-pakk karácsonyi hangulatba hozható egy kis mézzel és illatos fűszerekkel, ebbe például cukor nem kerül, elég édességet ad neki a méz. Felvert tojáshabbal készül, így légiesen könnyű, a benne lévő vajtól pedig finom puha a tésztája, és a sütésnél sem kell kikenni, olajozni a gofrisütőt.

Ha egy jó kis forró csokit készítünk hozzá, akkor magában is tökéletes, de készíthetünk hozzá egy kis tejszínhabot vagy csokiszószt is, ha uzsonnára, desszertnek készítjük – isteni finom, és igazán ünnepi hangulatú!

Mézeskalácsos gofri

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb tojás
  • 5 evőkanál méz
  • 1 dl tej
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • csipet só

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval közepesen kemény habbá verjük. A mézet a tojássárgákhoz adjuk, és simára, kissé habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat is, ezzel is elkeverjük. A száraz alapanyagokat – a lisztet, a fűszert és a sütőport elvegyítjük, és a tojásos keverékkel egy spatulával összedolgozzuk. A tojáshab harmadával fellazítjuk a tésztát, majd a maradékot is hozzáadva finoman összeforgatjuk.

A gofrisütőt felforrósítjuk, és kikenés nélkül megtöltjük tésztával, kanállal elegyengetjük, és 3-4 perc alatt megsütjük. Egy jó forró csoki mellé önmagában is finom, de tálalhatjuk tejszínhabbal is…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.