Írd be, mit keresel:

Kávé, amit mindenki ihat, és még egészséges is

A kávét nemcsak élénkítő hatása, hanem íze miatt is szeretjük, és persze nemcsak isszuk, hanem sütibe is tesszük gyakran. Gyerekeknek és kismamáknak viszont nem ajánlott, és túlzott fogyasztása nekünk sem, de a jó hír, hogy könnyen kiválthatjuk - gabonakávéval!

Cookta - 2018.12.27.
Kávé, amit mindenki ihat, és még egészséges is

A gabonakávé egy talán még kevésbé elterjedt, de annál ízletesebb választás lehet azoknak, akik valamilyen okból nem isznak kávét, így például gyermekek és kismamák is fogyaszthatják. A cukor- és koffeinmentes gabonakávé meglehetősen sokoldalú, egészséges, bármilyen diétába könnyen beilleszthető, de akár a gasztronómiában is remekül alkalmazható.

Sokan a kávé íze miatt annak koffeinmentes változatát választják. Azt azonban kevesen tudják, hogy a kávéból teljesen nem vonható ki a koffein, csupán csökkenteni lehet a mértékét. Vannak viszont más lehetőségek is, ha a kávé zamatáról nem akarunk lemondani, de akár egészségügyi, akár elvi okokból el szeretnénk hagyni a koffeinfogyasztást. Ilyen alternatíva a gabonakávé, amely talán még kevésbé elterjedt, de annál ízletesebb választás lehet a kávézás kedvelőinek.

Forrás:
INKA

A gabonakávét ihatják gyermekek, idősek, várandós és szoptató anyukák, de fogyasztható minden olyan betegség esetén is, ahol a koffein problémát okozhat, így például magas vérnyomásnál, szív- és érrendszeri betegségeknél, vagy épp refluxnál. És mivel isntant formában kapható, elkészítése igazán egyszerű, és bűrmilyen tejjel vagy tejpótlóval kiegészíthető.

Forrás:
INKA

Forrás: Well.hu

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.