Írd be, mit keresel:

Mexikói kukoricás muffin – partira vagy péksütemény helyett

A csilis bab - alias chili con carne - mellé gyakran kukoricakenyér a kísérő, ami muffinformában készítve sokkal gyorsabban megsül, és önmagában is megállja a helyét például pogácsa helyett, vagy egy kis vajjal, krémsajttal péksütemény gyanánt.

Cookta - 2018.12.29.
Mexikói kukoricás muffin – partira vagy péksütemény helyett

A kukoricadarát nagyon ritkán használjuk, pedig zseniális alapanyag – filléres, nagyszerű állagot ad, akár édes, akár sós süteménybe tesszük, önmagában nagyon sűrű és masszív lenne, de liszttel keverve hihetetlenül jól működik, mint ebben a sajtos és kis csípős paprikával felturbózott sós muffinban is.

A tészta percek alatt összeállítható, kiadós és nagyon finom, kicsit más, mint a megszokott muffinok, péksütemény és pogácsa helyett is megállja a helyét, de a mexikói klasszikus csilis babhoz is érdemes elkészíteni – aki nem szereti a csípőset, a paprikát el is hagyhatja, vagy ha szereti, a friss paprikát csilipehellyel is kiválthatja. Autentikusan jalapeno paprikával készül, de a mi hegyes erős paprikánk is tökéletes hozzá. Az biztos, hogy pofonegyszerű, és garantáltan sikert arat!

Mexikói kukoricás muffin

Hozzávalók:

  • 1 bögre kukoricadara (1 bögre = 2,5 dl)
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 bögre tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál só
  • jalapeno vagy hegyes erős paprika ízkés szerint

Elkészítés: A száraz alapanyagokat – a kukoricadarát, a lisztet, a sütőport, a fokhagymaport és a sót – egy keverőtálba tesszük, elvegyítjük. Egy másik tálba felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat, villával felverjük, majd a száraz alapanyagokhoz adjuk a reszelt sajttal együtt, és fakanállal simára keverjük.

Kikent lisztezett muffinformákba adagoljuk, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt jalapeno vagy hegyes erős paprikával, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 22-25 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

Langyosan a legfinomabb, kínálhatunk mellé krémsajtot vagy vajat, ezekkel igazi ínyencség, de csilis bab mellé is szuper kenyér helyett.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.