Írd be, mit keresel:

Egyben sült fasírt csirkefalatokkal és aszalt paradicsommal

Az egyben sült fasírt igazi főnyeremény, gyorsan összeállítható, változatosan ízesíthető, melegen és hidegen is tálalható, könnyedén ünnepire hangolható, és partiételnek is tökéletes. Most pulykahússal készült, csirkefalatokkal és aszalt paradicsommal - mutatós és isteni!

Cookta - 2023.12.30.
Egyben sült fasírt csirkefalatokkal és aszalt paradicsommal

Gyors, ízletes, puha és nagyon egyszerű ez az egyben sült fasírt, teljesen maceramentes, nem kell porciózni, formázni és olajban sütni. Az összeállítása 15 perc, utána pedig már nincs vele gondunk, ha kenyérformában sütjük, akkor még egyszerűbb, és garantáltan nem szárad ki, hanem jó szaftosra sül.

A bekevert fasírtmasszát falatnyi darabokra vágott aszalt paradicsom és kissé elősütött csirkemell gazdagítja, ettől látványos és különlegesebb, ünnepibb, vendégvárónak vagy partin, hidegtálon is megállja a helyét.

Csirkés fasírt egyben sütve, aszalt paradicsommal

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált pulykahús
  • 2 csirkemellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 evőkanál mustár
  • 10-12 olajban eltett aszalt paradicsom + az olajból kevés
  • só, bors

Elkészítés: A csirkemellfilét és az aszalt paradicsomot falatnyi darabokra vágjuk, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, mindkettőt lereszeljük. Egy serpenyőben 2 evőkanálnyit az aszalt paradicsom olajából felforrósítunk, és a csirkemellet rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, kifehéredésig 4-5 perc alatt megsütjük, félretesszük.

A darált pulykahúst egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt hagymát és fokhagymát, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a mustárt és a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan összedolgozzuk, végül az aszalt paradicsomot és az elősütött csirkefalatokat is beleforgatjuk.

A masszát sütőpapírral bélelt pástétom- vagy téglaformába tesszük, lenyomkodjuk és elsimítjuk, majd 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 50 percet sütjük. A sütőből kivéve 15 percet hagyjuk pihenni, majd kiborítjuk a formából, és szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.