Írd be, mit keresel:

Ünnepi, de egyszerű: avokádókrémes falatkák garnélával

Az óév búcsúztatása és az újév köszöntése mindig kiemelt pillanat, amit koccintásokkal és ünnepi falatokkal kísérünk. Van, aki nagyobb társaságban, van, aki csendesebben és szűkebb körben, de mindkét esetben jól jön egy elegáns partifalatka, ami bár mutatós és őrülten finom, nem kell hozzá sztárszakácsnak lenni. Az avokádókrémes és garnélás szendvics pont ilyen, és percek alatt elkészíthető!

Cookta - 2018.12.31.
Ünnepi, de egyszerű: avokádókrémes falatkák garnélával

Nálunk az avokádó és a rák sem tartozik a mindennapi alapanyagok közé, így különlegesebbnek számítanak, de ma már szerencsére könnyen elérhetőek, így ünnepibb, ínyencebb fogásokhoz tökéletesek. Előételnek is készíthetjük, de partifalatnak is tökéletes a kettő kombója például mutatós kis szendvicsnek, amit akár előre elkészíthetünk, de önkiszolgáló jelleggel a vendégekre is bízhatjuk az összeállítást.

Az avokádókrém ebben a receptben mascarponével, tormával és lime-mal készül, habos és krémes, a garnéla pedig fokhagymával, csilivel és szintén egy kis citrussal sül meg – nagyon egyszerű, ugyanakkor izgalmas is mindkettő, együtt pedig fantasztikusak. Ha igazán mutatós tálalást szeretnénk, akkor a formával kiszúrt pirítóson tálaljuk falatnyi szendvicseknek, így a látvány is emeli az ünnep fényét.

Avokádókrémes falatkák garnélával

Hozzávalók:

  • 1 érett avokádó
  • 12 darab konyhakész garnéla – fagyasztott is lehet
  • 1 lime
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 1 teáskanál ecetes torma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb csilipaprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors
  • pirítós a tálaláshoz

Elkészítés: Az avokádót félbevágjuk, magját kiemeljük, a húsát egy tálkába kikaparjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáfacsarjuk fél lime levét, hozzáadjuk a tormát és a mascarponét, botmixerrel krémesre, selymesre, habosra mixeljük, félretesszük.

A garnélát, ha fagyasztott, felengedjük, konyhai papírtörlővel leszárítgatjuk. A fokhagymát meghámozzuk, félbevágjuk, a csilit felkarikázzuk.

Egy serpenyőt felforrósítunk, mehet bele 2 evőkanál olívaolaj, a félbevágott fokhagyma és a csili, majd a garnélák, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a maradék fél lime levével, és oldalanként 1,5 perc alatt megsütjük.

Kenyeret pirítunk, a krémes avokádóval megkenjük, a tetejére állítgatjuk a sült garnélát – és azonnal tálalhatjuk is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.