Írd be, mit keresel:

Almapalacsinta, az abbahagyhatatlan – vegán változatban

Bundás alma, alma pongyolában vagy slafrokban, almapalacsinta - sok neve van ennek a békebeli finomságnak, amit nagy eséllyel mindenkinek a nagymamája készített először, és a legjobb gyerekkori emlékeket idézi. Isteni finom és nagyon egyszerű, ráadásul csak növényi alapanyagokkal, vegán változatban is készíthető, mutatjuk is, hogyan.

Cookta - 2024.01.14.
Almapalacsinta, az abbahagyhatatlan – vegán változatban

Pofonegyszerű, gyors és isteni, ha nincs kedvünk sütni, de valami édesre vágyunk, percek alatt összedobható a sűrű palacsintatésztában megmártott és kisütött alma. Ez a változat tönkölybúzaliszttel készül, növényi tejjel és tojás helyett natúr almapürével, így csak növényi alapanyagok vannak benne, és egészségesebb is. Az almapürét készen is megvásárolhatjuk, drogáriákban és a négybetűs német szupermarketekben is kapható, és nagyon finom magában vagy joghurttal is, de házilag is elkészíthetjük az almát megpárolva, majd leturmixolva.

Az almapalacsinta savanykás gyümölccsel a legfinomabb, isteni, ha a tésztába teszünk egy kis vaníliát és fahéjat is, nagyon jól feldobja, de akár őrölt gyömbérrel vagy mézeskalács-fűszerkeverékkel is megbolondíthatjuk…

Almapalacsinta – vegán változat

Hozzávalók:

  • 3 alma
  • fél citrom leve
  • 15 dkg tönkölybúzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 dl növényi tej
  • 1 teáskanál almaecet
  • 6 evőkanál almapüré – vagy 2 evőkanál őrölt lenmag 6 evőkanál vízzel kikeverve, 5 percet pihentetve
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál kókuszzír a sütéshez

Elkészítés: A tésztához a száraz alapanyagokat – a lisztet, a sütőport, a fehéjat és a cukrot – összekeverjük, majd egy másik tálban a nedveseket – a tejet, az almaecetet, az almapürét és a vaníliát – úgyszintén, a kettőt összeöntjük és simára keverjük, félretesszük.

Az almát meghámozzuk, felkarikázzuk, a magházat kivágjuk vagy egy kis kiszúróval, kupakkal kiszúrjuk, meglocsoljuk fél citrom levével, összeforgatjuk.

Kókuszzsírral vékonyan kikenünk egy serpenyőt, felforrósítjuk, az almaszeleteket megmártjuk a tésztában, és oldalanként 3-4 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Azon melegében tálaljuk, ízlés szerint porcukorral vagy fahéjas cukorral meghintve.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.